У Львові діятиме Студентська республіка

У Львові діятиме Студентська республіка

27-28 червня у Львові на території Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького в межах Дня молоді триватиме фестиваль «Студентська республіка-2010». Про це сьогодні, 21 червня, під час прес-конференції повідомив голова оргкомітету святкування Дня молоді Остап Лопата.

"Студентська республіка" відбувається вже 12 років, однак цьогоріч ми плануємо провести наймасштабніший фестиваль. Він розпочнеться в суботу о 11.00 реєстрацією команд від ВНЗ. На сьогодні вже зголосилось 7 ВНЗ Львова, деякі з них виставляють до участі в змаганнях по 2-3 команди", - розповів координатор молодіжного фестивалю "Студентська Республіка" Богдан Муравський.

За словами організаторів, головна інтрига Студентської республіки – створити максимально наближену до реальності політичну гру, країну, котрою керуватимуть студенти. Складовими гри будуть дебати, передвиборча кампанія, об’єднання у коаліції. Громадяни шляхом голосування обиратимуть студентського мера та студентський магістрат, котрі у серпні представлятимуть Львів на всеукраїнському фестивалі у Криму.

У межах фестивалю відбудеться близько 8 різноманітних розважально-пізнавальних субпроектів.

Цілу ніч, з 27 на 28 червня, відбуватиметься турнір з гри "Мафія" за клубними правилами. Гра відбуватиметься водночас за трьома столами. Переможці турніру представлятимуть Львів на всеукраїнському турнірі у Криму.

27 червня з 14.00 по 18.00 відбудеться дебатний турнір за британською парламентською системою "Проблеми молоді". "З учасників формуватиметься 4 команди: 2 – уряду та 2 – опозиції, котрі дискутуватимуть між собою. Учасники не обов’язково повинні підтримувати ту позицію, котру їм доведеться відстоювати. Мистецтво дебатів – переконати глядачів у своїй правоті, красномовно та аргументовано висловити свою думку", - зазначила голова дебатних змагань ЛОГО "ЦІЛЬ" Олеся Лотиш. Дебати, котрі відбуватимуться у Львові – це відбірковий етап до кваліфікаційного, котрий відбуватиметься у жовтні-листопаді 2010 року.

27 червня 17.00 по 22.00 відбудеться великий концерт молодих рок-гуртів, участь у котрому візьмуть гурт "Клан", "Широкий лан", "Квиток на місяць", "Апріорі". Хедлайнером концерту стане гурт львівський "К402".

Крім того, в межах фестивалю відбудеться конкурс краси "Перша леді", переможниця котрого представлятиме Львів на всеукраїнському конкурсі, конкурс "Містер студентська республіка", фотоквест, виступи студентських команд КВК та інше.

"День молоді ми святкуємо з 1994 року. Зараз у Львові навчається понад 127 000 студентів. Ми впевнені, що ця молодь заслуговує на гарне свято", - зазначила заступник начальника управління сім'ї молоді та спорту Львівської міської ради Олена Кондрат.

За словами організаторів, участь у всіх атракціях є безкоштовною. Єдиним обмеженням є вік учасників – від 16 років.
За інформацією zaxid.net

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад