Найвищі заробітки на Львівщині у торгівлі та фінансовому секторі, - експерт

Найвищі заробітки на Львівщині у торгівлі та фінансовому секторі, - експерт

Співзасновник «Львівського клубу з персоналу», HR-менеджер Оксана Щур прокоментувала ZAXID.NET : «Погоджуюся із висновком управління статистики, що в реальному секторі економіки Львівщини, працівники фінансових установ отримують зарплати вище середнього рівня. Проте, високі заробітки можуть бути й у тих, хто задіяний у сфері торгівлі».

О.Щур пояснила: «Розкид зарплат в торгівлі є дуже значний. Рівень заробітків значною мірою пояснюється тим, що такі особи отримують певний відсоток від укладених угод. Тому якщо торгівець успішний, має багато угод, його оплата праці може бути навіть більше 10 тис. грн».

Співзасновник «Львівського клубу з персоналу» зазначила, що ця тенденція не справджується так однозначно щодо надавачів посередницьких послуг, юридичних послуг, послуг з нерухомості. «Якщо юридична компанія – розкручений бренд з відповідною клієнтською базою, то юристи можуть мати високі зарплати, якщо ж це маленька фірма, що недавно працює на ринку, то зарплати невисокі. Що ж до осіб, які надають різноманітні послуги, пов’язані з операціями з нерухомістю, то треба враховувати, що цей ринок виходить з кризи, кількість угод не така, як була до кризи, відповідно заробітки невисокі», - прокоментувала О.Щур.

Нагадаємо, за даними Головного управління статистики у Львівській області, у грудні 2010 року найбільший розмір зарплати було нараховано працівникам фінансових установ – 4 099 грн, підприємств з добування паливно-енергетичних корисних копалин – 3 762 грн, з виробництва коксу, продуктів нафтопереробки – 3 287 грн, підприємств, які здійснюють дослідження і розробки – 3 030 грн, установ державного управління 2 999 грн, підприємств транспорту і зв’язку – 2 877 грн, з виробництва машин та устаткування – 2 805 грн.

Поряд з цим в управлінні констатували, що у низці галузей, зарплати є нижчими, ніж в економіці області загалом. Зокрема серед них – галузь готельного та ресторанного господарства, серденя зарплата – 1 388 грн, торгівля – 1715 грн.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад