У Львові на сьогодні з 1800 вакансій 700 – на ЛАЗі

У Львові на сьогодні з 1800 вакансій 700 – на ЛАЗі

За його словами, завдяки залученню до виконання Державної програми з підготовки до Євро-2012 торік на ТзОВ «Львівські автобусні заводи» з’явилася додаткова потреба у 1026 вакансіях, а на початок лютого вільними залишається 700 робочих місць на заводі. Йдеться про слюсарів, вальцювальників, токарів, пресувальників.

Своєю чергою, заступник голови ради Львівського обласного об'єднання організацій роботодавців Володимир Гарцула зазначив, що наразі для закупівлі у ЛАЗу 92-х автобусів та 60-ти тролейбусів до Євро-2012 Львівська міська рада залучає кредитні кошти від ВАТ «Державний ощадний банк України» у сумі 275 млн грн, надаючи за це у заставу майно міської громади.

«Ці позичені кошти місто змушене буде повертати з відсотками, тож і логічно, і корисно, щоб саме львівські підприємства, продукція та послуги яких відповідають європейським стандартам, виконували якнайбільше замовлень Державної цільової програми, затвердженої урядом. Об’єднання організацій роботодавців Львівщини наполягатиме, щоб з офіційною пропозицією про такий соціально-економічний підхід Львівська міськрада звернулася до Кабінету міністрів . Міська рада також могла би офіційно і публічно рекомендувати вже визначеним урядом підприємствам-підрядникам Євро-2012 для співпраці ті львівські підприємства-субпідрядники, які б гарантували і високу якість роботи, і велику кількість новостворених робочих місць», - сказав він.

Як інформував ZAXID.NET , голова фракції «Фронту змін» у Львівській міській раді Михайло Хміль звернувся з проханням розглянути можливість закупівлі сидінь для автобусів і тролейбусів, які для Львова виробляє ЛАЗ до Євро-2012, у львівської компанії «ВЕЕМ-МеталАвтопром», адже зараз автобусний завод купує імпортні сидіння з Китаю.

За словами Хміля, на підприємстві зараз працює понад сто осіб, підприємство має десятирічну історію, виготовляє сидіння фактично для всіх видів транспорту, зокрема залізничного, а вся продукція – сертифікована.

Нагадаємо, Кабмін і ЛАЗ у березні 2010 року у Львові підписали меморандум про співпрацю. Меморандум підписали віце-прем’єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков та гендиректор підприємства ЗАТ "Львівський автобусний завод" Ігор Чуркін. Меморандум передбачає, що ЛАЗ виготовить 1500 автобусів та 500 тролейбусів для міст, які прийматимуть Євро-2012.Для Львова ЛАЗ зробить 92 автобуси і 60 тролейбусів.

Зазначимо, керівництво Львівського автобусного заводу повідомляло, що планує заповнити 600 вакантних місць , які є на підприємстві.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад