Львівським інвалідам знайти роботу буде простіше

Львівським інвалідам знайти роботу буде простіше

З 3 лютого у Львові почне працювати перша в Україні Агенція з працевлаштування неповносправних осіб, завданнями якого названі:

- безпосереднє сприяння в працевлаштуванні цієї групи осіб;

- надання особам з інвалідністю відповідних психологічних і юридичних консультацій;

- проведення спеціальних семінарів для роботодавців, спрямованих на розсіювання упередженості відносно прийняття на роботу людини з інвалідністю.

Про це було оголошено на прес-конференції, що відбулася 21 січня 2011 року з ініціативи громадської організації «Зелений хрест», пише Likar.info.

«Часто людям з інвалідністю пропонують надомну роботу. Однак якщо вони можуть пересуватися - їм не потрібна надомна робота, - зауважує керівник громадської організації «Зелений хрест» Олександр Волошинський, - набагато краще, якщо така людина буде працювати в колективі, там вона стане зовсім іншою».

Поки що передбачається, що Агенція буде співробітничати з Львівським центром зайнятості та пропрацює протягом одного року. Якщо така модель продемонструє свою ефективність, робота Агенції буде продовжена й надалі.

Агенція створюється в рамках програми «Кожен має право на працю» завдяки проекту «Розвиток громадського суспільства», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 років, за фінансової підтримки Антикризової програми Міжнародного Фонду «Відродження» через Міжобласний благодійний фонд «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону».

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад