Євро-2012 дасть нові робочі місця і збільшить зарплати

Євро-2012 дасть нові робочі місця і збільшить зарплати

Євро-2012 стане каталізатором для створення нових робочих місць та підвищення рівня зарплат. На це вплинуть інвестиції, які прийдуть в Україну під інфраструктуру чемпіонату. Так вважає директор економічних програм Центру ім. Разумкова Василь Юрчишин.

Він зазначає, що ці інвестиції будуть віддані під реалізацію переважно інфраструктурних проектів, що призведе до створення нових робочих місць і підвищення рівня заробітних плат. "Завершені інфраструктурні проекти тягнуть за собою розвиток інших видів бізнесу. Дорога - це кафе, готелі, пункти обслуговування. Це все робочі місця, і переважно для малого та середнього бізнесу", - зазначає пан Юрчишин.

Він додає, що чим більше буде європроектів, тим більше потрібно буде робочої сили, що підвищить попит на працю, а відповідно, варто очікувати підвищення заробітної плати. "З приходом іноземних інвесторів повинні з'являтися нові стандарти. Вони будуть стосуватися також служби побуту, сфери комунікації. А це нові кваліфікації, що вимагають високої оплати праці. Крім цього, приплив туристів спричинить попит на продукти харчування, в першу чергу, високої якості. Вища якість - високі зарплати", - говорить економічний експерт.

Василь Юрчишин переконаний, що розвиток інфраструктури до Євро - ідеальний спосіб залучення інвестицій. "Новий інвестор - це точно нові робочі місця, а це нові кваліфікації та економічні прискорення розвитку країни", - резюмував директор економічних програм Центру ім. Разумкова.

За матеріалами Інформаційного центру «Україна-2012».

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад