Три типи співробітників, які всіх дратують

Три типи співробітників, які всіх дратують

Боягуз

У цього фахівця ніколи не допросишся власної думки. Він всім і завжди підтакує, з усіма згоден, при цьому своїх рішень у нього ніколи немає. На нього неможливо покластися у відповідальній ситуації, йому не можна довірити нічого серйозного, оскільки він завжди боїться помилитися. У підсумку на таку людину звалюють найпростішу монотонну роботу, яка потребує особливої відповідальності.

У певний момент він ризикує повністю втратити свій авторитет і навіть втратити місце в компанії через повну відсутність амбіцій і рішучості.

Бовдур

Цей співробітник – джерело всіх проблем і турбот. Будь-яке завдання він виконує не так, як потрібно, зриває терміни, робить помилки. На відміну від Боягуза, він зовсім не боїться зробити щось не так і хапається за все на світі, в результаті не досягнувши успіху ні в чому.

Він дратує своєю манерою швидко й необдумано приймати рішення, перехоплювати ініціативу і «вбивати» навіть найкращу ідею. Іншими словами такого колегу можна назвати «вискочкою», який тягне ковдру на себе, нічого не віддаючи натомість.

До того ж йому не можна довірити нічого секретного. Такій людині складно тримати язик за зубами, він хоче першим доносити «сенсації», за що може дорого поплатитися.

Перевірений

Ще один герой нашого «роману». Перевірений все знає, все бачив, все вміє і всіх без кінця повчає. Замість того, щоб використовувати свої знання в справі, він лише вказує всім на помилки, нічого не радячи натомість і ніяк не допомагаючи поліпшити ситуацію.

Перевірений вже займався таким самим проектом, як у вас і, звісно ж, зробив все в сто раз краще й швидше. Але він нічого вам не розповість і не допоможе - на це у нього немає часу або сил.

Такий співробітник часто «грає в одні ворота» і врешті-решт може залишитися не при справах. Адже для командної роботи потрібні люди, яким не чужа взаємодопомога, делегування і бажання ділитися досвідом з колегами.

Як боротися з подразниками

Якщо у вашій компанії з'явився хтось із цієї «трійці», слід відразу дати зрозуміти, за якими правилами ви звикли грати. Поговоріть з порушником спокою, поясніть, що він міг би змінити в роботі і звичках, щоб стати цінним членом команди. Не будьте різкими, але і не дозволяйте собою маніпулювати.

Якщо відверта розмова не допомагає, можливо, варто залучити до вирішення проблеми керівництво або співробітників з кадрового відділу. Оскільки через одного токсичного співробітника може страждати вся команда і її проекти.

Будьте взаємоввічливими, і нехай у вас ніколи не трапляються подібні «фахівці», а робота приносить задоволення!

 

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад