Чому багато претендентів цураються віддаленої роботи?

Чому багато претендентів цураються віддаленої роботи?

Сюди можна віднести жінок у декретній відпустці, людей, які взяли, перерву в трудовій діяльності по догляду за хворим родичем і люди, які вважають за краще будувати свій графік роботи.

Дистанційна робота підходить творчим професіям, людям, які мріють про життя, без контролю, а також ті професії, які доступні для віддаленої роботи: письменник, журналіст, художник, дизайнер, фотограф, перекладач, програміст тощо. Багато з цих, та й будь-які інші професії можуть знайти віддалену роботу для роботи у своїй і суміжних галузях.

Дистанційна робота має безліч переваг.

По-перше, працівник може індивідуально для себе вибрати графік роботи. Для «сов» це справжній вихід підібрати для себе найоптимальніший режим. До того ж, фахівець на віддаленій роботі відчуває себе вільним без нагляду та контролю роботодавця. Людина сама для себе контролююча ланка. Вона ставить перед собою завдання і цілі й сама їх виконує.

По-друге, віддалена робота зручна тим, що вам не потрібно витрачатися на поїздки та відчувати на собі всі незручності поїздок у громадському транспорті. Робота вдома одна з найзручніших і приємних. Це дає можливість працівнику проводити більше часу з близькими та рідними людьми. Якщо ви трудоголік, то можете собі дозволити працювати на вихідні та святкові дні.

Чому здобувачі відмовляються від віддаленої роботи?

Але, в основному, фахівці відмовляються від віддаленої роботи через її недоліки. Така робота позбавляє працівника безпосереднього прямого спілкування з колегами та людьми, вирішення професійних проблем і питаннь. Це погано позначається і на сприйнятті робочих моментів працівника, і на його уявлені загальної картини робочого процесу. До того ж, віддалена робота не дає надійної матеріальної стабільності. Таким працівникам завжди доводиться шукати постійного замовника або місця роботи. Зазвичай дистанційна робота вимірюється відрядною платою праці, за фактом. Це ще раз свідчить, що стабільного заробітку або ставки у такого фахівця немає.

Незважаючи на те, що більшість претендентів ігнорують вакансії роботодавців про віддалену роботу, вона може стати справжнім виходом для претендентів під час декретної відпустки або догляду за хворим родичем.

https://jobs.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад