Microsoft допоможе реформувати освіту в Україні

Microsoft допоможе реформувати освіту в Україні

Фундаментальною складовою реформи освіти в Україні має стати відкриття онлайн-платформи, де будуть зібрані освітні матеріали не тільки для вчителів і дітей, а й для кожного громадянина України незалежно від місця проживання.

 

Про це міністр освіти України Лілія Гриневич говорила на зустрічі з віце-президентом Microsoft з питань освіти Ентоні Сальсіто, повідомили в прес-службі компанії.

 

Сторони обговорили можливість участі Microsoft в технічній розробці даної платформи, менторський допомоги та підготовці вчителів до нових умов за допомогою курсів і навчальних програм Microsoft.

 

"Сьогодні практично кожен роботодавець дивиться в першу чергу на компетенції і навички здобувача, а вже потім на кількість засвоєних знань. На жаль, нинішня модель української екзаменаційної системи досі ототожнюється із застарілими принципами засвоєння знань, - каже Ентоні Сальсіто, віце-президент Microsoft по роботі з системою освіти. - Перевага нашої моделі в її гнучкості. Ми можемо допомогти адаптувати її відповідно до умов тієї чи іншої країни ".

 

Довідка. Міністерство освіти і науки України та "Майкрософт Україна" співпрацюють з 2003 року і ставлять за мету збільшити доступність цифрових технологій для всіх учнів і шкіл шляхом охоплення широкого кола педагогів по всій країні. В рамках Меморандуму з МОН та програми "Партнерство в освіті" "Майкрософт Україна" розвиває ініціативу "Формуй майбутнє". Ця ініціатива - єдиний підхід Microsoft до надання підтримки освітніх установ для впровадження комплексної цифрової стратегії підключення, цільовою аудиторією якої є учні та вчителі.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад