В Україні змінився список найбільш затребуваних фахівців

В Україні змінився список найбільш затребуваних фахівців

В Україні стало більше роботи. За даними на грудень 2016 року кількість вакансій зросла, в порівнянні з початком року, на 53%.

 

У той же час найбільші міста - Київ, і Харків, і Одеса, де традиційно зосереджено найбільше роботодавців, приростають вакансіями не так швидко, як інші регіони.

 

Найактивнішими в цьому плані в минулому році були Закарпатська, Полтавська, Луганська, Волинська, Черкаська та Сумська області.

 

За словами кадровиків, найбільш стрімко зростає пропозиція для рядових трудівників - кількість вакансій в категорії "Робочі спеціальності / Персонал для дому" збільшилася майже в 2,5 рази. На другому місці - логістика: там пропозиція для шукачів зросла в 1,8 раз. Замикає трійку лідерів професійна сфера охорони і безпеки.

 

Секрет ажіотажного попиту на робітників простий. По-перше, ці професії традиційно непрестижні, і українці намагаються при першій же можливості перекваліфікуватися і осісти в офісі. Так що роботодавцям, по суті, немає з кого вибирати. По-друге, приплив "свіжої крові" в цей сегмент невеликої через системних проблем у вітчизняному профтехосвіту.

 

У той же час чимало підприємців відкривають виробничі підприємства в сфері легкої, меблевої промисловості, тому потребують робочих рук.

 

Є і список професій, де кількість вакансій за останній рік зросла найменше. У нього потрапили медики і фармацевти, дизайнери, а також фахівці в сфері туризму. Трохи пропозицій також для страховиків, топ-менеджерів, ріелторів та ін.

 

"Найбільшою пасивної в справі залучення нових фахівців за результатами 2016 року виявилася сфера страхування - в грудні вакансій було на 6% менше, ніж на початку року. Не можуть похвалитися великим приростом вакансій і професійні сфери" Нерухомість "," Медіа "і" Інформаційні технології ", далеко не безхмарні справи у топ-менеджерів і в держструктурах", - відзначають кадровики.

 

Аналітики також кажуть про нову тенденцію на українському ринку праці: якщо в останні роки найбільш затребуваними в країні були фахівці з продажу, то в минулому році на перше місце вийшли виробничники.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад