З 2017 РОКУ СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ЗАПУСТИТЬ НОВИЙ САЙТ З МОЖЛИВІСТЮ ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ

З 2017 РОКУ СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ЗАПУСТИТЬ НОВИЙ САЙТ З МОЖЛИВІСТЮ ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ

За 11 місяців 2016 років через Державну службу зайнятості роботу знайшла понад 700 тисяч українців. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2016 році служба зайнятості допомогла з працевлаштуванням понад 10 тисячам людей з інвалідністю. Незважаючи на досить складну ситуацію на ринку праці в поточному році була відзначена позитивна динаміка. У поточному році також збільшилася кількість роботодавців, які підбирали персонал за допомогою служби зайнятості.

З початку року збільшилась кількість вакансій до 869,3 тисяч, а рівень їх укомплектування склав 82%. Стало більше офіційно працевлаштованих українців (на 200 тисяч осіб з початку року). Помітно зросла кількість працівників, за яких роботодавці виплатили страхові внески.

 

У період з січня по листопад роботодавці звільнили в цілому 321 тисяч чоловік, що на 115 тисяч осіб менше показника минулого року. Прискорити пошук роботи через службу зайнятості в даний час вдалося за рахунок використання нового сервісу - працевлаштування в режимі онлайн. Очікується, що цієї зими почне працювати новий сайт Державної служби зайнятості.

 

На сайті з'явиться можливість створювати інтерактивні профілі користувачів, особисті веб-кабінети, уточнив виконуючий обов'язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко. Після запуску сайту буде розроблено спеціальний мобільний додаток.

 

Після запуску нового ресурсу можна буде вибрати професію з більш 70 позицій - від бармена до програміста для перенавчання онлайн. Більш того, пройти попереднє навчання можна навіть не виходячи з дому, через інтернет. Ці функції на сайті реалізують завдяки співпраці з освітньою програмою Prоmetheus.

 

Навчання через сайт Державної служби зайнятості передбачає онлайн-лекції та здачу іспитів. Середній курс занять триває приблизно місяць, а після його закінчення видається відповідний сертифікат.

 

"Впроваджувати реформу без структурних змін досить складно, тому Служба зайнятості запланувала масштабну реструктуризацію. Суть змін у тому, що майже половину, а точніше 40%, адміністративно-господарського персоналу базових центрів зайнятості скоротять. Їх функції візьмуть на себе обласні центри і тим самим позбавлять базові центри від паперової тяганини і документообігу. Разом з тим, на місцях збільшать кількість персоналу, який безпосередньо буде обслуговувати клієнтів Служби ", - уточнив Валерій Ярошенко.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад