Для проведення ЄВРО-2012 у Києві потрібні 6 тисяч волонтерів

З огляду на очікувану кількість учасників, уболівальників і туристів під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року по футболу в Києві, яка складе близько 200 тис. чоловік, міськими службами здійснений розрахунок волонтерського активу, необхідного для забезпечення всіх потреб гостей столиці України.

Отже, з розрахунку згідно нормативу (1 волонтер на 40 уболівальників) і з огляду на додаткові потреби (екстрені замовлення міських служб і т.п.) - оптимальна кількість волонтерів у Києві під час проведення чемпіонату повинна скласти 6 тис. добровольців.

У період проведення футбольного чемпіонату волонтери повинні виконувати ряд певних функцій: інформаційну, організаційну, презентаційну та функцію комплексної допомоги.

Інформаційна функція включає: формування інформаційного каналу в місцях прибуття туристів (аеропорти, вокзали, метро, транспортні вузли), у місцях проживання (готелі, фан-кемпінги, спеціалізовані гуртожитки, автомобільні стоянки, паркінги), у місцях масового перебування (вулиці, площі міста, місця відпочинку, зона біля стадіону, фан-зона, туристичні маршрути). Крім того, передбачається надання довідкової інформації: телефони всіх екстрених служб, оптимальні транспортні маршрути, програми спортивних, художніх і розважальних заходів, сфера послуг, правова допомога, екскурсійні маршрути й історичні місця Києва, правила дорожнього руху.

У рамках організаційної функції на волонтерів будуть покладені обов'язки координації взаємодії між уболівальниками, гістьми міста та службами, що забезпечують обслуговування чемпіонату. Зокрема: сприяння взаємодії між уболівальниками; зустріч, реєстрація, поселення вболівальників, забезпечення максимально комфортних умов проживання, організація дозвілля, сприяння роботі фан-посольств, надання інформації іноземними мовами, надання інформації щодо втрачених і знайдених речей.

Презентаційна функція добровольців передбачає проведення презентаційно-художніх акцій з метою пропаганди української культури: виступів танцювальних, хорових, музичних і художніх колективів; поширення рекламно-презентаційних матеріалів про Україну, історичні місця Києва, екскурсійні маршрути, музеї, театри.

Обслуговування людей з особливими потребами є однією з основних завдань волонтерів у рамках функції комплексної допомоги.

Всі волонтери будуть проходити відповідну підготовку та навчання, - у першу чергу, мова йде про мовну підготовку й надання першої медичної допомоги.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад