Як офісні співробітники зберігають бадьорість на роботі

Так, постійне бажання «пробудити свій мозок» виникає у 79% опитаних. Ще 19% респондентів стикаються з ним час від часу. І лише 2% учасників опитування ніколи не вдаються до стимулюючих засобів.

Найчастіше в ролі допінгу виступає чашка ароматної кави - ​​60%. Альтернативою їй може бути чай -45%. Музикою бадьорять себе 45% опитаних, стільки ж учасників опитування згадують про шоколад як про підживлення для мозку. 42% опитаних, як тільки починають нудьгувати або засинати за своєю роботою, відправляються в інтернет, де проводять небагато часу на сайтах, які жодним чином не пов'язані з їхньою роботою.

Зарядку в офісі роблять 26% співробітників, стільки ж бадьорять себе корисним ланчем. Куріння рятує від рутини 12% респондентів, а енергетичний напій - 3% опитаних. Серед інших варіантів відповіді згадувалося читання, прогулянка і спілкування з колегами (не виключено, що за сигаретою, чашкою чаю або корисним ланчем).

Як часто доводиться себе підбадьорювати, щоб працювати продуктивно? Для 41% співробітників - це кілька разів на день, для 20% - раз на день, а для 19% - раз на кілька годин. Щогодини стимулюють себе до роботи 3% опитаних.

Допінг на роботі піднімає настрій 50% співробітників, також він розслабляє (41%), створює грунт для контакту з колегами (32%) і дозволяє сконцентруватися на робочому процесі (22%). Допінг позбавляє від стресу 18% співробітників.

Шкідливими звичками свої способи підбадьоритися однозначно назвали 5% опитаних. Тільки деякі з них по-справжньому шкідливі для 37% опитаних. 58% респондентів не можуть назвати жоден зі своїх способів збадьоритися шкідливим.

Що стосується ставлення колег до допінгу учасників нашого опитування, то лише в 1% випадків воно негативне. 37% співробітників ставляться до нього позитивно, при цьому і самі відволікаються або концентруються на роботі своєрідними способами. 31% респондентів зазначили, що їхні колеги не тільки не засуджують, але і розділяють такого роду практики.

Дане дослідження було проведено порталом rabota.ua. Вибірка склала 446 респондентів з усієї України, на основі бази користувачів порталу rabota.ua.


http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад