40% українців похвалилися підвищенням зарплати

Що стосується виплати окладу, то повністю офіційним він є для 60% опитаних. Ще для 26% респондентів офіційна частина окладу на порядок нижче тієї частини, яку вони отримують в конверті. 7% опитаних офіційно отримують більше, ніж у конверті, але «сіра частина» все ж таки присутня, а для 6% учасників опитування ця частина становить половину від усього окладу.

Що стосується офіційних виплат рік тому, то ситуація кардинально не змінилася. На сьогоднішній день дещо зросло число тих, кому платять весь оклад офіційно - їх 60% проти торішніх 56%. І знизилося число тих, хто отримує всю зарплату в конверті з 4% до 1%.

Сьогодні заробітна плата респондентам нараховується в більшості своїй (92%) без прив'язки до курсу валют. Зарплату в гривні, але з прив'язкою до іноземної валюти отримують 5% опитаних, а робота ще 3% респондентів оплачується не в гривні.

Для 41% опитаних за останній рік зарплата виросла. Без змін оклад залишився у такої самої частини респондентів (41%). 18% опитаних повідомили, що їхній оклад за останній рік знизився.

За останній рік структура заробітної плати у 72% співробітників не змінилася. У 9% опитаних прибрали бонусну частину, у 7% - вона зменшилася, але зросла фіксована частина. У 4% бонусна частина з'явилася на тлі зниження фіксованого окладу. Серед інших варіантів відповіді згадувалося зростання і фіксованої, і бонусної частин.

Переважному числу респондентів (77%) за останній рік зарплату виплачували вчасно. 15% опитаних зазначили, що періодично затримки в оплаті траплялися, а 8% опитаних повідомили про регулярні затримки.

Для тих, хто працює як СПД за договором, було поставлено питання про офіційне оформлення оплати їхніх послуг. У 81% опитаних вся оплата послуг відбувається офіційно, у 14% - частково офіційно. І лише кожен двадцятий СПД-шник всі гонорари отримує без офіційного оформлення.

Дане дослідження було проведено порталом rabota.ua. Вибірка склала 1183 респондентів з усієї України, на основі бази користувачів порталу rabota.ua.

 


http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад