Великі зарплати отримують ті, кого в дитинстві сильніше любили батьки

У дослідженні взяли участь 268 студентів Гарварду. Учені вирішили дізнатися, як люди стають щасливими або нещасними. В останні 30 років дослідженням керував Джордж Вайлант.

Однією з основних причин нещасть стало пияцтво. Більшість випускників, які розлучилися, зловживали алкоголем. За словами Вайлант, пияцтво також пов'язане з депресіями та неврозами, які є наслідком алкоголізму. Всі співробітники, які регулярно вживали алкоголь, були курцями, що скоротило тривалість їхнього життя.

За даними дослідження, заробіток чоловіків з IQ 110 -115 не відрізнявся від заробітку тих, чий IQ вище 150. Вчені з'ясували, що на тривалість статевого життя впливають політичні погляди учасників. Виявилося, що консерватори припиняли статеве життя в середньому в 68 років, а люди з ліберальними поглядами вели статеве життя в середньому до 80 років.

У результаті дослідження вчені дійшли висновку, що щастя людей, а також їхнє здоров'я та благополуччя в старості, залежить від добрих відносин у родині. Чоловіки, в сім'ях яких були здорові благополучні відносини, заробляли в середньому на $ 141 тис. більше, ніж чоловіки з сімейними проблемами.

Крім того, з'ясувалося, що чоловіки, які з дитинства відчували материнську любов, у результаті заробляли на $ 87 тис. більше, ніж ті, у кого були прохолодні стосунки з матір'ю. А від хороших відносин з батьком залежить рівень тривожності в зрілому віці та ступінь задоволеності життям. «Щастя - це любов» - коротко сформулював висновки 75-річного дослідження Вайлант.

http://www.rb.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад