Формула ідеальної обідньої перерви на роботі

Порада №1. Дайте відпочинок очам. Це правило, в першу чергу, стосується тих, хто більшу частину робочого часу проводить за комп'ютером. Відпочинок, поєднаний з комп'ютерними іграми - не найкращий варіант. Те ж стосується перевірки особистої пошти або повідомлень у соціальних мережах. Відірвіть очі від комп'ютера, а тіло - від стільця. Ваше завдання - провести перерву де завгодно, тільки не на робочому місці.
Порада №2. Ковтніть порцію свіжого повітря. І чим більшою буде порція, тим краще! Після навіть десятихвилинної прогулянки думки світлішають, настрій підвищується, продуктивність праці зростає.
Порада №3. Змініть обстановку на протилежну. Тобто якщо ви працюєте стоячи, перерву проведіть сидячи, і навпаки. Якщо ваша робота передбачає спілкування з великою кількістю людей, і ви встигаєте від нього втомитися, усамітніться. Відправляйтеся на прогулянку на самоті, причому телефон бажано поставити на беззвучний режим (ми розуміємо, що це не зовсім реально, але все ж спробуйте!). Якщо ж ви працюєте зосереджено, і спілкування зведено до мінімуму, навпаки, об'єднайтеся з ким-небудь з колег і проведіть перерву за приємною, необтяжливою розмовою.
Порада №4. Зателефонуйте людині, спілкування з якою вам приємно, але ви давно не бачилися. Не обов'язково відволікати співрозмовника надовго (адже в розпал дня він може бути зайнятий). Просто скажіть, що вам приємно чути цю людину; ви сподіваєтеся, що її справи йдуть добре. Можна запитати про домочадців: як успіхи в навчанні у дітей, як поживає друга половина. Всього 10 хвилин розмови раз на 2-3 дні - і вам вдасться оновити ділові та особисті контакти. А нетворкінг, як відомо - один з ефективних інструментів для кар'єри.
Порада №5. Проведіть міні-медитацію. Знайдіть місце, де не надто шумно (всередині офісу, або, набагато краще - на вулиці, якщо дозволяє погода). Зосередьте увагу на якому-небудь об'єкті. Це може бути дерево: поспостерігайте, як на вітрі колишуться дерева. Або ставок: м'яко сконцентруйте увагу на рябі, яка пробігає по поверхні води. Зосередитися можна і на звуках: шум дерев, краплі дощу, перекличка птахів. Суть вправи в тому, щоб «відключити» звичайні повсякденні думки, які створюють в голові суєту і заважають приймати врівноважені, раціональні рішення. 15 хвилин такого розслаблення немов оновлюють свідомість, думки стають яснішими, емоції приходять в рівновагу. І світ знаходить більш позитивні відтінки.

http://blog.trud.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад