Кожен третій розслабляється, коли бос у відпустці

Тих, у кого керівники майже ніколи не виїжджають на відпочинок, - лише 9%.

За словами 28% співробітників, будучи у відпустці, керівники не контролюють роботу своїх підлеглих. Кожен десятий начальник з відпустки моніторить діяльність свого колективу, 62% начальників контролюють тільки дуже важливі питання.

Коли начальник у відпустці, 58% опитаних працюють так само, як і при ньому, а 28% - розслабляються, якщо їхнього керівника немає в офісі. На 14% опитаних відсутність боса взагалі впливає дуже позитивно: їхня продуктивність зростає.

Якщо ж співробітник йде у відпустку, то це не завжди означає відсутність доручень від начальника. Кожен десятий опитаний стикається зі зверненнями начальника. Ще 73% опитаних отримують тільки найбільш значущі меседжі, 17% співробітників ніколи не «смикали» по роботі під час відпустки.

Серед самих керівників більше половини (56%) виявилися ентузіастами своєї справи - ​​під час відпустки їм доводиться займатися робочими питаннями. Кожен третій береться за роботу у відпустці, тільки якщо справа дійсно дуже термінова. Тільки 11% опитаних дозволяють собі повноцінну відпустку.

78% керівників розповіли нам, що контролюють своїх підлеглих з відпустки лише за найважливішими справами.

Більшість начальників (38%) проводять відпустку вдома. Кожен четвертий дозволяє собі теплі країни і море. Така ж кількість босів проводять відпустку на дачі. 12% керівників час відпустки проводять активно, наприклад, в горах, з наметами.

Дане дослідження було проведено порталом rabota.ua. Вибірка склала 531 респондентів з усієї України, на основі бази користувачів порталу rabota.ua.

Джерело: http://rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад