"Білі комірці" проведуть відпустку в Україні

Популярність закордонного відпочинку помітно знизилася. Про це далі — у результатах нового опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Незважаючи на затяжну кризу, настрої українців щодо відпустки дещо змінилися. У ситуації «стабільно погано» офісні співробітники почали сміливіше будувати плани на літо. Якщо минулого року літній відпочинок планувала рекордно низька кількість «білих комірців» — 41%, то тепер їхня кількість помітно зросла і складає 56%. На тлі цього знизилася кількість тих, хто не визначився. У 2014 році щодо своїх планів на відпустку вагалася майже третина опитаних. Зараз у ситуації невизначеності знаходиться кожен п’ятий «білий комірець». Майже четверта частина офісних співробітників узагалі не планують літній відпочинок. Своє рішення пояснюють відсутністю фінансової можливості й необхідністю багато працювати.
Поміж тих, хто планує їхати у відпустку, кожен п’ятий, як і раніше, віддає перевагу морському узбережжю на території України. А ось закордонні мандрівки цього року менш популярні. Якщо рік тому за межами України відпочивав кожен четвертий, то зараз за кордон має намір поїхати лише один із шести опитаних. У першу чергу, це пов’язано із погіршенням матеріального становища українців. Із цієї причини майже кожен десятий офісний співробітник проведе літо на дачі або в селі. І стільки ж поїдуть в Карпати.
Негативна тенденція зберігається в Криму. Ще минулого року на півострові зірвався курортний сезон. Тоді туди поїхали 7% відпочиваючих у порівнянні з 24% у 2013 році. Зараз на кримське узбережжя планують їхати ще менше — всього троє зі ста опитаних.
Найпопулярніші країни для відпочинку за кордоном — Туреччина, Болгарія і Чорногорія. Четверте місце розділили Іспанія та Єгипет. А на останній сходинці п’ятірки лідерів розташувалася Італія. Шоста за популярністю — Греція. Менш приваблює туристів цього року Грузія. З першого місця в 2014 році вона перемістилася на сьоме у 2015.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2015 року. В опитуванні взяли участь 3647 респондентів.

 http://biznesoblast.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад