5 звичок мільйонерів, які допомогли їм розбагатіти

Виявляється, майже кожен мільйонер пов'язує свій життєвий успіх зі звичками, які він придбав у сім'ї чи у наставника. Вчені довели, що секрет успіху – наші щоденні звички. Нижче ділимося деякими з них.
1. Вони мають декілька джерел доходу
Успішні люди завжди створюють декілька джерел доходу. Як показало дослідження, частіше за все не менше трьох.
Диверсифікація джерел прибутків дозволяє залишатися на плаву та зменшити чутливість до зовнішніх економічних обставин. Такі ситуації не настільки хворобливі для багатих людей, як для бідних. Адже, коли малозабезпечена людина опускає "одну вудку в одну водойму", вона відразу ж ризикує опинитися в несприятливих фінансових умовах, якщо це джерело почне тимчасово приносити менше грошей.
Заможні люди, навпаки, мають "декілька вудок у декількох водоймах" і тому мають можливість отримувати стабільний дохід не зважаючи на те, що одне із їхніх джерел тимчасово приносить мало прибутків. Додатковий прибуток можуть забезпечувати: здача нерухомості в оренду, іпотечний інвестиційний траст, інвестиції в акції, часткове володіння компаніями, фінансування інвестицій, патенти та ін.
2. Мрія – Мета – Реалізація
Спочатку мріємо – потім матеріалізуємо мрію через правильну постановку цілей. Чітке розуміння та окреслення своїх мрій – дуже важливе для того, що б стати успішним.
64 % мільйонерів у дослідженні затверджували, що йдуть за однією життєвою мрією.
Щоб визначитися зі своєю життєвою метою, виконайте простий алгоритм:
У 400 словах або менше, опишіть як і ким би ви хотіли бачити себе через 10, 15 чи навіть 25 років. Адже ключ до успіху в деталях. Напишіть, який прибуток ви хотіли б отримувати, в якому будинку хотіли б жити, про те, який у вас буде автомобіль, які заощадження та який бізнес ви розпочнете і т.д.
Спираючись на перелік з пункту 1, напишіть список речей, які максимально близько описуватимуть ваше ідеальне життя. Прибуток, нерухомість, автомобілі тощо – ваші основні бажання.
Після цього починайте формулювати свої життєві цілі.
55 % опитаних мільйонерів ставлять перед собою цілі, засновані на мріях і бажаннях.
При ціленалаштуванні враховуйте кожен пункт зі списку своїх бажань і мрій. Для того, щоб правильно сформулювати цілі, поставте собі два запитання:
1: У чому мені необхідно взяти участь, щоб моя мрія збулася? Що конкретно для цього потрібно зробити?
2: Чи зможу я займатися цим? Чи вистачить у мене необхідних навичок і компетенцій?
Якщо ви відповіли на запитання № 2 ствердно, нова діяльність буде співзвучна з вашими бажаннями. Пам'ятайте: цілі стають цілями тільки тоді, коли у вас є всі необхідні навички для їхнього втілення у життя!
Що ми отримали у результаті:
1. У 400 словах опишіть омріяний спосіб.
2. Окресліть кожне бажання і саму мрію, які доведеться реалізувати для досягнення вашого ідеального життя.
3. Сформулюйте цілі на базі мрій та бажань.
4. Дійте. Втілюйте ваші мрії та бажання, посилено працюйте над досягненням бажаного!
Досягайте цілей і життя, про яке ви мрієте, стане реальністю.
3. Мільйонери ніколи не витрачають даремно свій час
У більшості людей ризики асоціюються з фінансовими інвестиціями. При цьому вони можуть бути абсолютно різними – від інвестицій у нове підприємство до позики певної суми грошей товаришеві чи колезі. Що цікаво, фінансові ризики – не є ключовим моментом для багатих та успішних людей. Адже гроші можна завжди заробити.
Все ж існує один ризик, з яким погодилися майже всі мільйонери. Багаті люди розуміють, що зіткнувшись із ним, нічого повернути вже не вийде. Що це за ризик, запитаєте ви? Найбільший ризик, на який ми усі йдемо – час. Час ніколи не повернути назад, а час неправильних рішень чи невдалих інвестицій – величезний крок назад.
Нам часто здається, що ми маємо в розпорядженні більш ніж достатню кількість часу. Часто ми зовсім не цінуємо час. Саме тому ми витрачаємо багато часу на звички, які не приносять нам жодної користі: перегляд телевізійних програм, соціальні мережі, просто лежання на дивані, відвідування ресторанів та ін. Пам'ятайте: як тільки ми згаяли час, його більше ніколи не повернути. Ми не цінуємо час до того моменту, поки не постаріємо і не починаємо розуміти, що наш час «збіг». Замисліться над цим, перш ніж наступить старість.
Краще інвестуйте свій час у гонитву за мріями і життєвими цілями. Від будь-якої інвестиції свого часу ми отримуємо дохід: задоволення чи фінансову стабільність, або просто можливість допомагати іншим людям. Усі ці "прибутки" дуже цінні. Як тільки ви це зрозумієте, то почнете більш обдумано планувати свої "ресурси" і прагнутимете уникати безглуздих інвестицій, які нічого натомість не принесуть.
68 % багатих та успішних витрачають менше 40 хвилин та день на перегляд ТБ; 61 % проводять менше години на день у мережі Інтернет з метою відпочити. Подібна поведінка дозволяє звільнити більше ресурсів для подальшої інвестиції у ваші життєві цілі.
4. У них є як мінімум один успішний наставник
Середній статок 230 опитаних людей – 4.1 мільйона $.
92 % мільйонерів, у житті яких був наставник, відносять свій успіх та добробут саме до його наявності; 65 % зізналися, що отримані настанови стали основним чинником для досягнення успіху.
Наставники роблять набагато більше, ніж просто позитивно впливають на наше життя. Вони регулярно сприяють досягненню нашого успіху, даючи поради, що необхідно робити, а що ні. Вони діляться своїм життєвим досвідом, своїми помилками. Наставник допоможе вам добитися успіху швидше та з мінімальною кількістю помилок, уникнувши хворобливих уроків – провалів.
Типи наставників:
1. Батьки. Дуже важливо сприймати батьків як наставників у нашому житті. Хороше виховання є важливим аспектом у житті, оскільки воно дозволяє не лише долати життєві труднощі, але також уникати великої кількості помилок. Найчастіше батьки передають отримані роками знання і корисні звички, які допомагають бути успішними. Якщо ж батьки не займаються правильним вихованням, тоді, найімовірніше, діти зазнаватимуть труднощі в спробах добитися успіху.
2. Вчителі. Хороші вчителі, за сумісництвом, є хорошими наставниками. Найчастіше, учителі підкріплюють домашнє виховання або ж, якщо подібне виховання вдома відсутнє – стають нашими наставниками.
3. Колеги. Якщо ж вам не пощастило отримати належне виховання і повчання вдома, або в школі – не зневіряйтеся. Постарайтеся знайти наставника на роботі. Знайдіть людину, яка видасться вам гідним прикладом, у якого можна перейняти досвід і знання. Завжди спостерігайте за людьми, які посідають вищу від вашої посаду.
4. Книги. Найчастіше написані розумними людьми і по факту можуть стати вам відмінними наставниками. Читайте більше книг з історіями про успіх, про самоконтроль, фінанси і ви, ймовірно, отримаєте досвід від успішних людей. У цьому дослідженні 57 % успішних людей читали біографії успішних людей. Читайте більше!
5. Життя ви також можете стати наставником для самих себе. Рухаючись у напрямку до вашої мети, Ви безліч разів падатимете і вставатимете з колін. Це безцінний досвід, який може дати нам наше життя, тому треба завжди вчитися на своїх помилках. Щоб навчитися розуміти, що працює, а що – ні. Найчастіше подібне наставництво є найсильнішим поштовхом до успіху. Оскільки дорога до успіху наповнена дуже сильними емоціями та переживаннями, ви ніколи про них не забудете.
5. Успішні люди йдуть до мрії до кінця
Багаті й успішні – постійні у своїх цілях. Вони ніколи не відмовляються від своїх мрій і бажань. Бажання і цілі стають для успішних людей сенсом життя. Саме тому вони викладаються повністю й ніколи не здаються. 28 % людей у проведеному дослідженні хоч би разів отримували невдачу, але не здалися і знайшли в собі сили піднятися та продовжити роботу для досягнення своєї мети. Постійність вимагає наполегливості в досягненні життєвої мети чи мрії. Наполегливість ніколи не дозволить вам зійти з дистанції. Жодна помилка або перешкода не зможе вплинути на вашу мрію і збити вас з курсу до успіху.
Наполегливість дозволяє адаптуватися до змін і зростати в процесі. Постійні експерименти з тим, що працює, а що ні, дозволяють знайти правильний шлях до досягнення бажаної мети. Ті, хто наполегливий, рано чи пізно стають успішними. Природно, на шляху до успіху буде багато підводних каменів, але наполегливість дає безцінний досвід, який допоможе вам здолати усі перешкоди.
Часто найближче оточення надає нам величезну підтримку в прагненні досягти успіху, але як тільки ми починаємо зіштовхуватися із труднощами, наші близькі намагаються зупинити нас у цьому пориві. Необхідно пам'ятати, що досягнення будь-якої великої мети – це важке завдання! Завзятість, уміння переконувати близьких і ніколи не здаватися – відмінні риси успішних людей. Пам'ятайте – успішні люди завжди домагаються своїх цілей.
Наші звички на підсвідомому рівні визначають, ким ми можемо стати в майбутньому. Необхідно пам'ятати, що наші звички завжди можна змінити. Завжди контролюйте своє життя і не переставайте вчитися! Тільки так ви зможете добитися бажаного успіху. В середньому на заміну старої звички новою людині потрібен 21 день. Почавши змінюватися, ви помітите, як ваше життя теж почне змінюватися в кращий бік, а ваші життєві цілі та мрії наблизяться.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад