5 місць, де можна відпочити від Інтернету

Збираєтеся у відпустку і плануєте взяти з собою ноутбук із базою клієнтів, шаблонами листів і планом роботи на найближчі 10 днів? Залиште ці руйнівні думки! На відпочинку є безліч інших можливостей.
У spa-готелі, розташованому в Канаді, в селі Клінтон, ранок починається з йоги. Далі жителі готелю вибирають, як себе зайняти в умовах "цифрової тиші": чи покататися на конях, чи відправитися у велотур, чи піти на рибалку. Є й інші види активного відпочинку на вибір: похід у гори, плавання в басейні, spa-процедури. За такої великої кількості можливостей спробуйте сказати, що в Інтернет ви зайшли знічев'я. Щоправда зайти в Інтернет тут неможливо. Усі цифрові пристрої, в яких є Інтернет, здаються на ресепшені і ховаються в сейф до останнього дня перебування в готелі.
У самому центрі Дубліна є готель, в якому практикується детокс-дієта. Детокс-меню на перший погляд здається невибагливим – вам просто забезпечують неймовірний комфорт, і нічого більше. Проте постояльців саме це й приваблює і вони беззастережно здають свої смартфони при в'їзді. Вибирайте, що вам більш до душі: ніжититися у ліжку серед подушок різної жорсткості, а може насолоджуватися джакузі з ароматичними свічками та спокійною музикою, чи грати в настільні ігри або дегустувати елітний білий чай. Самі власники готелю рекомендують поєднувати ледачий відпочинок із екскурсіями по місту.
У таборі скаутів в Долині Андерсон (США) цифрові пристрої заборонені. При в'їзді до табору вам видають щоденник (паперовий), в якому пропонується записувати свої враження, якщо «зачешуться руки» поділитися інформацією з друзями (замість фото в Інстаграмі). Розваг у таборі – безліч, і все – для справжніх шукачів пригод. Можна купатися в крижаному ставку, займатися стрільбою з лука, малювати, танцювати, співати пісні й багато іншого. Ділові розмови заборонені.
У Карибському морі є країна, що складається з 32-х осторовів. На 9-ти з них прийнята державна програма по боротьбі з інтернет-залежністю. Тут на тиждень може знайти притулок кожен, хто не може впоратися з залежністю від Інтернету самостійно. Перед поїздкою рекомендують ознайомитися з правилами, виконання яких сприяє ефективнішому детоксу. Наприклад, удома треба додивитися усі серіали, щоб на відпочинку не вболівати за долю героїв. Із собою треба взяти книги, рекомендовані для прочитання. На островах охоче поділяться інформацією про те, що робити з душевним дискомфортом під час "лікування" і як поводитися потім. І усе це – серед краєвидів моря, живописних скель і безмежного неба. Заради такої відпустки можна й інтернет-залежністю захворіти.
На заході Умбрії (Італія) один заповзятливий мандрівник влаштував готель у стилі середньовічного монастиря. Для побудови використовувалися натуральні матеріали; спосіб кам'яної кладки імітує технологію, яка використовувалася в XIII столітті. Стиль життя тут відповідний. Немає ні електрики, ні опалювання. У безхмарні дні енергію отримують завдяки сонячним батареям. Взимку будівлю опалюють каміни. Постояльці живуть у кімнатах-келіях, прогулюються коридорами "монастиря", милуються розарієм, фонтаном, слухають церковний спів. Харчування – суворо вегетаріанське. Можна займатися йогою, медитувати, подорожувати околицями (можна взяти напрокат велосипед). І, звісно, жодного Інтернету.

http://blog.trud.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад