Погані звички, які допоможуть вам у роботі

Ви нервуєте на ділових зустрічах, постійно заходите на свою сторінку в Facebook і часто відволікаєтеся на те, щоб подивитися чергове відео з милими котиками.
Імовірно, ви вважаєте, що вам слід позбутися цих звичок, які заважають зосередитися на роботі. Можливо, дійсно варто, а може й ні.
Ці звички можуть характеризувати вас як незацікавленого, розсіяного працівника, але якщо ви не зловживатимете ними, то вони принесуть вам більше користі, ніж шкоди.
1. Підтримуйте творчий безлад на робочому столі
Ні, це не означає, що ваш стіл має бути завалений журналами, рахунками, купонами й усім іншим. Але нехай у вас на столі завжди будуть милі серцю речі, які створять творчу атмосферу: сувеніри, блокноти, ручки тощо.
У такій обстановці ви зможете працювати продуктивніше, ніж якби у вас був акуратний напівпорожній робочий стіл.
Тільки не перестарайтеся. Пам'ятайте, що творчий безлад не дорівнює хаос.
2. Пишіть пости в соціальних мережах
Так, звісно, навряд чи ваш бос похвалить за те, що половину робочого часу ви проводите в Facebook і Twitter. Але якщо у вас є певні новини про проект, яким ви зараз зайняті, або ви поставили перед собою нову бізнес-ціль, то обов'язково зайдіть у соціальні мережі та напишіть про це – звісно, не порушуючи комерційну таємницю.
Це піде вам на користь: так вам складніше буде ухилятися від завдань, які ви перед собою поставили, адже про них тепер знають більшість ваших знайомих. Крім того, таким чином ви мотивуєте себе працювати старанніше, адже вам захочеться через деякий час опублікувати пост про успішне завершення проекту
3. Дивіться ролики на YouTube
Наступного разу, коли хтось з ваших друзів надішле вам відеоролик із котиками, коли ви на роботі, подивіться його без зазріння совісті. Багато досліджень доводять, що перегляд добрих та милих відеороликів підвищує настрій, ми починаємо почуватися комфортніше. Після перегляду таких роликів ви зможете працювати спокійніше, впевненіше і продуктивніше.
4. Не давайте приводу під час робочої наради, казати про вас: "Завмер як вкопаний"
Ні, вам не треба клацати ручкою чи постійно озиратися, показуючи, що ви нервуєте. Вам зовсім не обов'язково дивитися в телефон чи малювати щось у своєму блокноті, усім своїм виглядом кажучи, що вам шалено нудно і ви мрієте тільки про те, щоб ця нарада скоріше закінчилася.
Але при цьому вам не варто завмирати, немов статуя, безвідривно дивлячись на того, хто говорить. Посміхайтеся, зустрічайтеся поглядами з колегами, не мовчіть, якщо вам є що сказати. Якщо обстановка досить невимушена, можете навіть покрутитися на стільці.
5. Пліткуйте з колегами
Якщо ви затикаєте вуха і починаєте співати "ла-ла-ла" кожного разу, коли хтось із колег підходить до вас, щоб поділитися плітками, то ви ризикуєте пропустити важливу інформацію про життя вашої компанії.
Звісно, не варто обговорювати і розпускати брудні чутки про невдачі або особисте життя колег – це неетично, непрофесійно і може віддалити вас від колективу. Але добрі плітки за чашкою чаю в перерві, як доведено, підвищують настрій.
6. Лайтеся, якщо ви відчуваєте в цьому потребу
Шведські вчені довели, що якщо співробітники страждають від несправедливого ставлення з боку керівництва або колег і при цьому не знаходять способів виразити свій гнів, то у таких людей ризик виникнення серцевого нападу збільшується вдвічі.
Дослідники з університету Східної Англії виявили, що, лаючись на роботі, співробітники краще справляються зі стресом і розчаруваннями, а сварки зміцнюють командний дух.
Отже наступного разу, коли відчуєте, що з вами обійшлися несправедливо, не тримайте свій гнів у собі.
7. Спізнюєтеся – не кваптеся
Як жахливо прокинутися прекрасним сонячним ранком й усвідомити, що ви проспали. Але, перш ніж схопитися і гарячково почати збиратися, забувши навіть нормально поснідати, згадайте, що якщо ви вже запізнилися, то, додаткові 10 хвилин нормальний сніданок нічого не змінять. А ось пропущений прийом їжі може відгукнутися неприємними наслідками.
8. Мрійте
Мрії – це не порожнє та марне проведення часу, як багато хто вважає. Коли ви мрієте, ви можете придумати дуже оригінальні ідеї, які допоможуть вам зробити великий крок вперед.
Отже, якщо під час роботи вам необхідні декілька хвилин, щоб подивитися у вікно і просто подумати про щось своє, то не відмовляйте собі в цьому.

http://lifehacker.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад