4 питання, які потрібно поставити собі при пошуку бізнес-партнера

При старті власного бізнес-проекту вибір партнера є одним із найбільш відповідальних кроків. Адже при "розкручуванні" бізнесу зміна партнера може перешкодити подальшому розвитку. Пропонуємо ознайомитися з чотирма питаннями, які слід поставити самому собі при виборі партнера в бізнесі. Якщо кандидат у партнери не відповідає всім чотирьом, пошуки варто продовжити.
1. Чи зможете ви пробути наодинці з цією людиною довгий час?
Для підприємця засиджуватися на роботі до пізньої ночі чи приходити в офіс насвітанку є нормою. Зазвичай на перших порах із бізнес-партнером доведеться проводити більше часу, ніж із близькими. Саме тому в партнери потрібно брати таку людину, з якою ви зможете протриматися довгий час, не втрачаючи при цьому самовладання.
Існує думка, що працювати слід із протилежними собі людьми. Насправді однією із запорук розвитку бізнесу є розуміння, яке повинно виникнути між співробітниками. Якщо ж цього розуміння немає, не варто знущатися над собою та своїми колегами, незважаючи навіть на рівень їх професійності.
2. Чи підтримають вас у будь-яку хвилину?
Один відомий бізнесмен якось сказав, що будь-який друг повинен підходити на роль бізнес-партнера. Безумовно, в цьому є своя правда – адже кращі друзі за визначенням повинні бути нашою "кам'яною стіною". Те ж саме стосується і бізнес-партнерів – вони повинні забезпечувати підтримку в будь-якій ситуації, пов'язаній із бізнесом. Якщо між співзасновниками немає довіри, підприємству забезпечений провал, адже на "прикриття тилів" доведеться витрачати більше часу, ніж на розвиток компанії.
3. Чи розумніша за вас ця людина?
Більш тямущий і досвідчений партнер у бізнесі завжди кращий за новачка. Насамперед тому, що від нього можна перейняти безліч необхідних та корисних навичок і звичок, чого не дасть неофіт. Якого, до речі, доведеться вчити, що означає додаткову витрату часу. Більш досвідчений співзасновник – запорука успішного розвитку бізнесу.
4. Чи змогли б ви працювати на нього?
Ще одне важливе запитання у виборі співзасновника бізнесу – чи зможете ви працювати під його керівництвом? Це питання змусить вас перевірити потенційного партнера в якості лідера для інших членів команди. Засновники з низьким рівнем лідерства не зможуть стати гідними керівниками, в цьому випадку компанія так само приречена на провал. Ідеальний варіант – знайти в партнери сильного лідера, щоб: по-перше, він допоміг сформувати команду, по-друге, вчитися у нього.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад