Загальний офіс шкодить інтелекту

Перегородки забезпечують деякий візуальний захист, але не гарантують хоч якоїсь звукоізоляції. Стук клавіш, копіювальні апарати, дзвінки колеги - все це, як було показано вченими, здатне порушити когнітивні здібності людини.
Найбільш ефективний метод полягає у зменшенні варіації фонових розмов. Спеціальні амортизатори - стельові покриття, підлога або стіна, пористі спеціальні матеріали стін - ефективно послаблюють певні звукові частоти. Нещодавно команда з Інституту акустики технічного університету Ахена оцінювала ці варіанти спільно з французькими колегами.
Вони розробили комп'ютерну програму, яка відтворює звук розмов у різноманітних умовах офісу. У першому випадку допускалися тільки відносно низькі частоти, від 1000 до 4000 Гц, при яких приголосні і голосні звуки розмов зливалися в незрозумілий шум. У другому, де офіси розділені тонкою стінкою, сторонні розмови були доступні до розуміння завдяки всьому спектру частот.
Результати тестів показували, що фонові «відфільтровані» голоси значно менше впливали на пізнавальні здібності добровольців, що чітка мова.

www.zdravoe.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад