Кожному третьому "білому комірцю" затримують зарплату

На думку українських роботодавців, 2014 був найскладнішим для бізнесу за останню п'ятирічку. Однак, незважаючи на кризу, майже дві третини компаній в Україні змогли вчасно платити зарплату своїм співробітникам. Опитування hh.ua показало, що найголовнішим чинником вибору роботи «білі комірці» вважають гідну і своєчасну оплату праці. Тим не менш, з постійними затримками виплат стикаються 12% офісних працівників. Кожного десятого просять почекати час від часу. Ще 16% пощастило трохи більше. За останні півроку зарплату їм затримували вкрай рідко.
Найчастіше затримки трапляються у сфері сільського господарства, консалтингу та в нафтогазовому секторі. Тут п'ять-шість працівників з десяти стверджують, що не отримують вчасно зарплату. Стабільно виплачується заробітна плата працівникам банків, автотрейдерам і медійникам. Сім-вісім з десяти працюючих в цих галузях отримують матеріальну винагороду в термін. Трохи частіше, ніж іншим співробітникам, зарплату затримують ТОП-менеджерам. За останні шість місяців 44% з них на собі відчули гостроту матеріального питання.
Серед тих, кому затримують, більшості доводиться чекати недовго - кілька днів, максимум - півтора тижні. Кожен четвертий не може отримати обіцяну компенсацію від двох тижнів до місяця, починаючи із встановленої дати виплати. А кожен п'ятий - більше місяця.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні-березні 2015 року. В опитуванні взяли участь 1825 респондентів.

www.hh.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад