Субсидій на всіх може не вистачити

Влада декларує, що субсидії будуть видані 3-4 мільйонам сімей, але насправді, з урахуванням нинішнього рівня життя, заявок буде набагато більше, і закладених у бюджеті коштів може просто не вистачити. Про це говорить співголова однієї із громадських організацій Михайло Шкурін.
"Всього субсидії станом на квітень цього року в Україні отримують близько мільйона сімей. Це майже 8% від загальної кількості сімей. За останні три місяці за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося близько 400 тисяч сімей, що в два рази більше, ніж у січні-березні 2014 року ", – розповів він.
За словами громадського активіста, одночасно заборгованість підприємствам ЖКГ за субсидіями станом на 1 квітня 2015 становить один мільярд гривень, що у 2,5 рази більше, ніж у 2014 році.
"Згідно з даними прем'єр-міністра України, цього року субсидії ЖКГ отримають близько 3-4 млн. сімей, і на це буде витрачено близько 24,5 млрд. грн. Чи вистачить цих коштів і що робити, якщо бажаючих отримувати субсидії буде більше? А якщо після підвищення тарифів платіжна дисципліна впаде у декілька разів? На ці питання уряд не дає відповідей ", – зазначає пан Шкурін.

www.ubr.ua

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад