4 способи розвинути онлайн-бізнес у кризу

Замість того, щоб думати, що продавати, змініть кут сприйняття продажів. Подивіться на проблему філософськи. Подумайте, не як заробити в Інтернеті, а на кому.
У продажу є мінімум 2 основні складові – товар і покупець. Щоб зрозуміти, кому продавати, треба використати сегментацію аудиторії і знайти правильний сегмент.
Цей сегмент завжди існує як для нового, так і вже готового бізнесу, а в Інтернеті ця аудиторія зробила багато компаній мільйонерами. Тим паче під час кризи і спаду купівельної здатності багатьом компаніям якраз необхідно відшукати для себе цих людей… Ні-ні… Це не розподіл на чоловіків і жінок, бідних і багатих, місцевих і немісцевих. Цей сегмент називається…
Новачки!
Новачки приносять величезний дохід багатьом бізнесам. Вони дуже-дуже часто формують більше 50% фінансового потоку. Вони є не скрізь, але завжди. Завжди відкриваються нові ринки, країни, міста, де та чи інша послуга стає популярною і новою, модною.
У пошуку новачків є мінімум 4 напрями:
1. У вас є готовий бізнес, але новачки закінчилися. Причини можуть бути різні: криза, послуга застаріла, виросла конкуренція.
Тоді вам треба змінити регіон надання послуг. Можливо, доведеться виходити на міжнародні ринки. У світі ще стільки країн, де рівень інтернетизації відстає від нашої країни на 5-10 років.
І ви зі своїм досвідом, штатом і технологіями отримаєте "Ефект Колумба". Пам'ятаєте з історії, як першовідкривачі обмінювали в індійців скельця на золото і перли. Тобто прибутки були просто колосальними.
2. У вас немає можливості організувати роботу в іншому регіоні. Тоді вам варто знайти готову бізнес-модель, яка працює за межами вашого регіону або країни, але у нас грунт для її впровадження тільки дозріває. Ви зможете отримати так званий "Ефект Турбо", названий на честь компанії "TurboSMS". Компанія виросла практично з гаража. І її успіх заснований якраз на своєчасному використанні американського досвіду.
Новачків на знайомій вам території буде некошене поле.
Якщо бізнес-моделі немає, тоді терміново слід її знайти. Зробити це не легко, але й не складно. Складність може виникнути в знанні іноземних мов. Але онлайн-перекладачі мають достатній рівень перекладу, щоб зрозуміти ваших закордонних колег. Наприклад, ви можете стати партнером закордонного сервісу.
3. У вас є унікальна бізнес-ідея, аналогів якої немає у світовій практиці? Тоді не баріться – вперед за реалізацією! Благо Інтернет не має меж.
Нинішні фінансові технології дозволяють приймати платежі практично з будь-якої точки планети. І не обов'язково придумувати Гугл, Фейсбук або Контакт. Ось вам цікавий приклад зі збору доброчинних внесків – виклик облитися холодною водою. Хто б міг подумати, що ця ідея збиратиме мільйони на добру справу?
Назвемо це "Ефект Парадоксу".
4. Четвертий напрямок з пошуку новачків – це ваші постійні клієнти.
Зараз час, коли стандартні підходи не працюють. Необхідно включати маркетинг і почати спілкуватися з клієнтами частіше. Якщо раптом ваші клієнти перестали купувати, проведіть дослідження і запитайте: "Чому?" Повірте, багато хто з них дасть вам дуже змістовні відповіді.
На основі зібраної інформації ви зможете розробити нові послуги та товари, які у вас врешті-решт куплять.
Крім того, база клієнтів – це так звані "теплі контакти". Завдяки цим контактам ви зможете зрозуміти бар'єри і інсайти. Тобто ви дізнаєтеся, чому ваш товар купують чи не купують. Наявність бази заощадить тисячі доларів на дослідженнях, які дозволять вам перетворити постійних клієнтів на "новачків". Треба тільки дізнатися, чого сьогодні потребують ваші клієнти, або дізнатися, чи мають потребу вони в тому чи іншому. Нова бізнес-ідея обов'язково дозріє, і первинний ринок збуту у вас вже буде на поготові.
Назвемо цей варіант "Ефект теплого маркетингу"
Отже, щоб не тільки вижити, треба вибрати один із наведених чотирьох способів: стати Колумбом, вмикати «Турбо», зробити парадоксальний крок або включити теплий маркетинг.
У країні, де ходять грошові знаки, не може не бути новачків. (перефраз О. Бендера, "Золоте теля")
Шерше ля новачків, панове! І ваш бізнес вдихне нове життя!

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад