Поради виходу з кризи

1. Зберігайте спокій навіть якщо все навколо руйнується – так ви зможете вийти сухими з води. Пам’ятайте, що все минає і це також мине.
2. Не витрачайте енергію на те, щоб знайти відповідь на запитання «Чому так? Хто винен?». Краще подумайте, що ви реально можете зробити, щоб із того, що є, перейти туди, куди хочете.
3. Якщо відчуваєте хоч найменший дискомфорт – подбайте про те, щоб було зручно. Змініть місце, зробіть перерву, скажіть про відчуття, завершіть розмову чи зустріч. Дискомфорт означає, що слід відновити ресурси, перш ніж рухатися далі. Це елементарні речі, які ми часто ігноруємо. Наприклад, коли автомобіль не має пального – він не рухається.
4. Знайдіть те, що вам допомагає, наснажує та відновлює. Музика, прогулянка на повітрі, краса, вода, сон, чашка кави, друзі, – все, що дає задоволення, впевненість та енергію.
5. У стані найбільшого напруження чи небезпеки завжди є союзники – щось, що підтримує – земля, сонце, вітер, квіти, тварини, сновидіння, люди, – зважайте на це і зрозумійте яке послання вони несуть.
6. Будьте розслабленими, щоб витратити мінімум енергії та досягти результату з найменшими зусиллями. Перенапруга веде до перегорання.
7. Звертайте увагу на те, як ви дихаєте і яка у вас осанка. Дихайте на повні груди і розправте плечі. Часто поза тіла поглиблює стан дискомфорту, тому спершу змініть позу.
8. Сфокусуйтеся на собі та назвіть стан і відчуття, не уникаючи нічого, навіть якщо це важко визнавати, чи це вперше, просто скажіть собі – я боюсь, я безпорадний, я розгублений, я розчарований, я злий... Це допоможе вийти в позицію спостерігача і побачити ширший контекст ситуації.
9. Далі подумайте, що за цим стоїть? Які почуття ховаються за тими, що на поверхні? Про які почуття ви не кажете, але вони є? Назвіть їх. Уникай тверджень – вони хочуть, вони думають, вони впевнені, вони провокують. Замініть їх на – я думаю, я впевнений, я хочу.
10. Скажіть, що ви хочете від себе і що – від інших? Наприклад, я хочу бути спокійним, я хочу підтримки...
11. Щоб вирішити проблему – треба її полюбити. Проблема – це учитель, який вчить як піднятися ще на одну сходинку власного зростання. Зробіть її частиною свого плану. Подумайте, чим ця ситуація може бути корисною і використайте це.
12. Подумайте, до чого вас підштовхує проблема? Можливо, це те, чого ви давно хочете, але боїтеся. Якби ситуація погіршилася ще більше, що б тоді ви робили? Починайте це робити, не очікуючи погіршення.
13. Дайте собі право переживати різні стани, які б вони не були, бо ви – людина і до кінця життя нею залишитеся, однак на вас лежить повна відповідальність за все у вашому житті. 14. Не боріться з тим, чого не в змозі зараз побороти. Але зробіть той мінімум, на який вистачає ресурсів, висловлюйте свої почуття стосовно того, що вас не влаштовує, озвучуйте свою думку і вносьте зміни у своє життя.
15. Памятайте, що не буває лиха без добра, і іноді – чим гірше, тим краще. Аніж чинити цьому спротив, свідомо прийміть це, але знайте, що успіх – невідворотній.
16. Якщо хочете і боїтеся – йдіть туди, бо саме це те, що найбільше вам потрібно. Зустрівшись зі страхом, ви стаєте сильнішими. Але якщо страх не відпускає і ноги не несуть – не йдіть. Бо так ваша інтуіція оберігає вас.
17. Зберігайте почуття гумору в будь-якій ситуації.
18. Не відкладайте на потім вдячність, любов, ідеї, які виникають, знання, які маєте, ресурси, які є сьогодні. Розширюйте можливості максимально повно реалізуватися саме в цей момент.
19. Довіряйте своєму внутрішньому голосу і розвивайте інтуіцію. Помічайте співпадіння, синхронію, власні відчуття і ті рішення, що спадають на думку першими.
20. Якщо ви живі – ви приклад вдалого проекту, у вас унікальний спосіб жити і взаємодіяти у цьому світі. Усвідомте це і поділіться цим зі світом.
21. Знаходьте час щодня повністю переключати свою увагу з одного на інше хоча б на деякий час. Медитація, повне заглиблення у те, що ви робите, фізичні вправи...
22. Будьте саме в цей момент саме в цьому місці. Не відволікайтеся думками ані на майбутнє, ані на минуле.
23. Звертайте увагу на історії, які ви розповідаєте. Якщо хочете щось змінити в своєму житті – слід змінити історію. Подумайте ким ви обираєте бути – ображеними чи щасливими.
24. Прийміть те, що в кожну мить ви маєте все необхідне і за це ви відповідальні.
25. Визначте свої залежності – це те, чим ви можете розплатитися, щоб прийти до того, що хочете по-справжньому.
26. Якщо хочете мати те, чого ніколи не мали, – мусите робити те, що ніколи не робили.
27. Якщо ви щось напружено робите і у вас не виходить – відступіть на один крок і подумайте для чого зараз найсприятливіший час, це додасть енергії продовжувати.
28. Памятайте, що кожна людина прагне любові і визнання, і кожна діє максимально ефективно, виходячи з тих обставин і тих ресурсів, які в неї є.
29. Не звинувачуйте себе – так ви зможете зрозуміти і пробачити інших.
30. Дозволяйте собі помилятися, бо на чужих помилках вчаться, а на своїх зростають. Тільки так ви здобуваєте власний досвід і знання.
31. Спостерігайте за світом, за природою і ви знайдете природній спосіб вирішення будь-яких проблем.
32. Подумайте, на які запитання ви хотіли би знати відповіді і ставте їх. Озвучене запитання – можливість отримати відповіді і нові можливості. Іноді відповіді приходять самі.
33. Усвідомлюйте самого себе – так ви зможете пізнати цілий світ.

www.life.pravda.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад