Названі найперспективніші професії в Україні

Про це далі в результатах опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Соціально-політичні та економічні зміни в житті країни визначають перелік професій, які будуть затребувані на ринку праці в найближчі роки. У зв'язку з потрясіннями останнього часу до трійки лідерів найбільш перспективних професій потрапили військовослужбовці та прикордонники. Першістю вони поступилися IT-шникам, які традиційно очолюють рейтинг, і лікарям, професія яких стала вважатися перспективною у зв'язку з подіями останнього року.
Слід зазначити, що ще півтора роки тому чоловіки, які несуть службу в армії, перебували на п'ятій сходинці в ТОП найбільш безперспективних професій. За рік кількість тих, хто назвав професію військовослужбовця перспективною, збільшилася в одинадцять разів і сьогодні кожен четвертий вважає, що без захисників Вітчизни майбутнє неможливе. Також до переліку найбільш перспективних професій увійшли працівники правоохоронних органів (МВС, прокуратури, МНС). За рік їх "перспективність" виросла у вісім разів і тепер перебуває на позначці 16%.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні 2014 року. В опитуванні взяли участь 1200 респондентів.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад