Як виховати в собі пунктуальність?

1. Основна причина запізнень - це неправильно розрахований час. Тому ми радимо вам розписати свій ранок для того, щоб знати, скільки часу вам потрібно на збори. Наприклад, 20 хвилин сніданок, 15 хвилин макіяж тощо. З'ясуйте, скільки часу все вам потрібно для того, щоб зібратися і залиште ще 10 хвилин про запас.
2. Хорошим рішенням буде перевести всі годинники в будинку на 5-7 хвилин вперед. Живіть за цим годинником, не варто віднімати ті хвилинки, на які вони поспішають. Тепер це ваше реальний час. Так, у вас буде можливість виходити з дому трохи раніше.
3. Постарайтеся з'ясувати, що ж вас затримує. Наприклад, телепередача або перевірка пошти перед виходом. Постарайтеся відмовитися від цього. Не залишайте телевізор включеним, а вікно пошти або соціальної мережі відкритим, поки ви збираєтеся, щоб у вас не було спокуси відволіктися і витратити дорогоцінний час.
4. Заздалегідь складайте план справ на день. Намагайтеся прорахувати все до дрібниць. Враховуйте також те, що на дорогах можуть бути пробки, які можуть перешкодити вам своєчасно дістатися до місця призначення. Більше того, коли у вас є список справ, зустрічей, ви намагаєтеся робити все швидше, продуктивніше. Зменшується бажання витратити час на щось марне. Так само приблизно розраховуйте час, який вам знадобиться витратити на виконання того чи іншого пункту плану. А після виконання фіксуйте, скільки часу пішло на це в дійсності. Чудовий спосіб контролювати свій день.
5. Всі можливі приготування робіть з вечора. Продумайте, що ви хочете одягти на роботу завтра. Рекомендуємо попередньо подивитися прогноз погоди, щоб бути в повному озброєнні. Дістаньте з шафи одяг, якщо потрібно – випрасуйте його і повісьте на видному місці. Все, що вам потрібно буде зробити вранці - лише одягти підготовлений наряд. З вечора ви також можете підготувати все, що вам потрібно буде взяти з собою на роботу, придумати, чим ви будете снідати. Все це заощадить вам чимало часу.
6. Пам'ятайте також про те, що близькі люди не менш важливі, ніж робота. Не варто сподіватися на те, що вони почекають, все зрозуміють. Це, звичайно, так, але їх терпіння може лопнути. Зрештою, постійно запізнюючись, ви проявляєте до них неповагу. Не варто чинити так з рідними. Це ж стосується і побачень. Якщо раніше було нормою запізнитися дівчині на 5-10 хвилин, то зараз це швидше прояв зневаги. Ставтеся з повагою до чужого часу. Не змушуйте людей чекати!
7. Поставте себе на місце людини, яка вас чекає. Начальника, який змушений виправдовуватися на нараді за вашу відсутність, чоловіка, який чекає вас на морозі, рідних, котрі не приступають до вечері без вас. Можливо, це змусить вас поквапитися.
8. Якщо ви не можете бути на місці вчасно, неодмінно попередьте про це людину, яка вас чекає. Знайдіть спосіб зателефонувати або написати повідомлення і уточніть, на скільки приблизно ви затримаєтеся. Це не забере у вас багато часу, зате людина буде знати, на що їй розраховувати. Якщо ж ви ще не вийшовши з дому знаєте, що не встигнете, неодмінно повідомте про це відразу.

www.womanway.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад