10 мільйонерів, які заробили свій статок до 20 років

Більшість із цих підлітків нікому не відомі, не народилися в багатих сім'ях і у них не було ніяких привілеїв із самого старту кар'єри. Те, що у них дійсно було, так це ідея та рішучість, щоб втілити це в реальність.
1. Джон Кун: фінансист з моди
Джон Кун є типовим американським підприємцем. Відкривши перший у світі бізнес з продажу автозапчастин у Нью-Йорку, він почав заробляти мільйони доларів прибутку у віці 16 років завдяки Extreme Perfomance Motorsports, компанії, яка стала одним із основних постачальників для реаліті-шоу на MTV Pimp My Ride. Не бажаючи обмежувати себе автомобільною індустрією, він вирішив спробувати свої сили в моді і незабаром відкрив лінію з пошиття одягу разом із репером Young Jeezy. Кун заробив на цьому $ 40 млн. і швидкими кроками наближається до того, щоб стати мільярдером. Його останнє нововведення включає першу у світі колекцію азіатської вуличної моди, ключовою особливістю якої є використання японського деніму, рідкісних барвників індиго, і передових технологій для прання одягу.
2. Тайлер Дикман: фахівець із комп'ютерів
Тайлер Дикман почав заробляти гроші, як і більшість інших дітей, косячи газони сусідів, продаючи лимонад, і працюючи нянею. Він навіть придумав магічне шоу для святкування днів народжень, і брав близько $25 за 30-хвилинну презентацію. У віці 10 років у нього вже був свій перший комп'ютер, Gateway, який він розбирав і вивчав зсередини. Так Тайлер дізнався більше про комп'ютери і почав ремонтувати їх для своїх учителів у восьмому класі, що привело його до думки, що він може брати плату за ремонт їх комплектуючих. Минуло небагато часу, перш ніж він почав заробляти $ 15 за годину. Він також працював нянею деякий час у віце-президента Merrill Lynch, Малкольма Таафе. Той запропонував йому стажування в банку, і через два тижні Тайлер вже працював у відділі купівлі та встановлення комп'ютерів, навчання й усунення неполадок у них. У віці 15 років він почав бізнес Cooltronics, який займався ремонтом комп'ютерів, і вважав це своїм хобі. Найнявши декілька друзів як найманих робітників і працюючи цілодобово сам, він створив компанію, яка продає, доставляє і встановлює ПК для клієнтів. Тайлер був названий журналом Businessweek як один із 25 кращих підприємців у віці до 25 і зараз продовжує далі розвивати свій бізнес, який приносить йому мільйони доларів прибутку щороку.
3. Адам Хорвіц: мобільний монополіст
Маючи перед собою мету до 21 року створити компанію, яка приносила б мільйони доларів прибутку, Адам Хорвіц в п'ятнадцятирічному віці почав запускати різні веб-сайти. Деякі з них провалилися, а успіх молодому підприємцеві принесло Mobile Monopoly, додаток, який вчить користувачів, як заробити на мобільній рекламі. Продажі додатка принесли йому мільйонні прибутки, які він використовував для фінансування своєї наступної ідеї, YepText, сервісу текстової реклами для бізнесу. Він дає наступні поради тим, хто прагне увійти на ринок мобільних застосувань : "Якщо хтось говорить: "Ви ніколи не зможете заробити великі гроші в Інтернеті, що усе це афера, вони брешуть. Вам не треба слухати, що кажуть інші люди, повірте мені, я проходив через усе це день у день зі своїми друзями. Вони не вірили, що я можу заробити гроші в Інтернеті. Отже просто беріться за справу! "
4. Нік Д'Алозіо: додаток для смартфону
Сімнадцятилітній Нік Д'Алозіо поставив увесь Інтернет на вуха, коли стало відомо, що розроблене ним застосування для смартфонів було куплене Yahoo за колосальних $ 30 мільйонів. Учень школи Уїмблдону сам навчився писати код у віці 12 років – навичка, яка окупилася, коли він, нарешті, створив додаток, який і привернув увагу Yahoo. Тепер Нік планує інвестувати гроші, які він заробив від продажу і дає наступні поради для інших розробників-початківців: "Якщо у вас є хороша ідея, або ви знайшли нішу на ринку, просто запустиіть свій проект, тому що інвестори по всьому світу просто зараз шукають нові проекти, щоб інвестувати в них".
5. Шон Белнік: стільці
Шон Белнік був заінтригований думкою про продаж речей онлайн так, що, у віці 14 років він створив власний веб-сайт. З бюджетом всього в $ 500 для реклами і $ 100 для оплати хостингу, він почав продавати дрібні предмети, такі як картки Покемонів, щоб ближче познайомитися із самим процесом. Незабаром він перейшов на продаж офісних меблів на своєму новому сайті, Bizchair.com – це врешті принесло йому близько $ 24 млн. у віці 20 років. На питання, чи відчував він, що має задатки підприємця в крові, Шон відповів: "У вас має бути бажання добитися успіху і вміння ризикувати, щоб стати ним – це звичайно ж не для усіх. Я люблю легкий мандраж і перспективи зростання, а також спостерігати як компанія зростає та процвітає. Ви повинні мати амбітні цілі". На Шона зараз працює 75 людей, а сам він хоче досягти позначки в $ 50 мільйонів прибутку.
6. Девід і Кетрін Кук: щорічник
Брат і сестра Девід і Кетрін Кук стали мільйонерами-підлітками після створення онлайн-версії традиційного американського шкільного щорічника на MyYearbook.com. Після переїзду в Скілман, Нью-Джерсі, коли Кетрін було 14 років, вона і її брат почали переглядати місцевий щорічник, щоб побачити, чи немає там кого-небудь зі студентів з їх нової школи. "Ми були приголомшені безкорисливістю цієї інформації. Ось тоді ми подумали, а що коли зробити щорічник онлайн? Я завжди рівнялася на свого брата Джефа. Він на 11 років старший за мене і вже запустив успішний старт-ап. Я подумала, якщо він заснував компанію, я теж могла б ", – сказала Кетрін. Під враженням від цієї ідеї, їх брат Джеф інвестував $ 250 000 у стартовий капітал його молодшого брата і сестри, які потім запустили сайт. Позиціонуючи його як "Myspace для середньої школи", вони досягли успіху в тому, що притягли близько 950 000 користувачів за перший рік. Відтоді їх сайт виріс у бізнес вартістю близько $ 100 млн., де старший брат Джеф обіймає посаду генерального директора.
7. Джульєт Бриндак: соціальна мережа 'Miss O&Friends'
У віці 10-ти років Джульєт Бриндак почала малювати вигаданих персонажів, яких вона називала "cупер красунями'', включаючи також деяких на ім'я "Міс О". У 16 років вона запустила соціальну мережу для підлітків під назвою Miss O & Friends, надихнувшись своїми ранніми малюнками і заручившись допомогою своєї матері і батька, які втілили розроблений дівчинкою дизайн сайту в життя. Соціальна мережа стала хітом серед дівчаток-підлітків, які почали відвідувати веб-сайт сотнями тисяч. Miss O & Friends приносив Джульєті прибутки від реклами, і посів третє місце серед найбільших сайтів для дівчаток у 2011 році за версією журналу Inc. Сайт має 10 млн. унікальних відвідувачів на місяць, коштує близько $ 15 млн. і продовжує розвиватися, при цьому не маючи масштабної реклами в Інтернеті. Бриндак також уклала договір з організацією Simon & Schuster, яка надає підліткам шанс виграти квитки на концерти популярних зірок, таких як Джастін Бибер і Тейлор Свифт.
8. Кемерон Джонсон: вітальні листівки
Коли батьки Кемерона Джонсона попросили його зробити дизайн запрошень на майбутню вечірку у них вдома, він, ймовірно, і не передбачав, як далеко усе це може зайти. Вразившись результатами його роботи, люди в усьому районі почали пропонувати юнаки гроші за інші проекти. У віці 11 років, заробивши декілька тисяч доларів, Кемерон відкрив свою власну лінію з виробництва вітальних листівок під назвою Cheers And Tears. Зробивши бізнес на вітальних листівках, він потім вклав усі свої зароблені гроші в онлайн-бізнес, SurfingPrizes.com. Сайт, який платив за перегляд оголошень, окупився у розмірі $ 300,000-400,000 на місяць. Перш, ніж закінчити середню школу, Кемерон заробив капітал, який оцінювався в $ 1,000,000. Незабаром він продав назву компанії і її програмне забезпечення у віці 19 років, але залишив собі базу цих клієнтів, яку він збудував, щоб мати можливість почати новий бізнес у майбутньому.
9. Ешлі Qualls: макети сторінок для Myspace
У 2004 році 14-річна Ешлі Кволлс запустила WhateverLife.com для того, щоб показати свої проектні роботи після декількох років вивчення мови HTML. Її сайт не мав фактично ніякого трафіку, поки дівчинка не почала пропонувати безкоштовні макети сторінок Myspace своїм однокласникам. Вже до 2005 року її сайт почала відвідувати велика кількість відвідувачів, зацікавлених у персоналізації своїх сторіночок у соціальній мережі. Потім вона приєдналася до програми Google Adsense, завдяки якій на її сайті розміщувалися оголошення, а Ешлі отримувала свій відсоток від прибутку за один клік. Оскільки трафік відвідувачів починав зростати, дівчинка почала приймати пропозиції від різних компаній для реклами їхніх товарів або послуг на її сайті в обмін на грошову оплату. Деякий анонім навіть запропонував викупити її сайт у 2005 році за $ 1,5 млн. із можливістю вибрати будь-який автомобіль (на суму не більше $ 100 000). Вона відхилила пропозицію, і замість цього продовжувала керувати сайтом, який обійшовся їй тільки у 8 доларів, які вона заплатила за доменне ім'я. WhateverLife.com зараз приймає майже сім мільйонів відвідувачів на місяць і продовжує приносити Ешлі мільйони з реклами. Вона купила собі будинок за $ 250 000 в Саутгейті, штат Мічіган у 2006 році.
10. Фрейзер Доерті: бабусине варення
Фрейзер Доерті почав заробляти у віці 14 років, коли за рецептами своєї бабусі робив домашнє варення, яке потім продавав своїм сусідам в Едінбурзі, Шотландія. До 16-ти, він створив величезний попит, зовсім трішки змінивши рецепт, і назвавши своє варення "SuperJam". Справи пішли так добре, що Фрейзер кинув школу, щоб працювати повний робочий день, й отримав незабаром пропозицію від мережі супермаркетів у Великобританії в 2007 році забезпечувати своїм продуктом усі 184 їхні магазини. Взявши кредит на суму близько $ 9,000 у місцевому банку, Доерті використовував гроші для покриття витрат, у тому числі для взяття на роботу декількох людей, щоб збільшити виробництво. А в 2009 році завдяки супермаркетам – дистриб'юторам його продукції, а також своєму партнерові Asda Wal-Mart по бізнесу, Фрейзер заробив $ 1,2 млн. на продажах. Він також опублікував книгу під назвою "Куховарська книга SuperJam", яка доступна для купівлі в Amazonе. ''Гроші для мене не найголовніше",– каже він. "Я роблю варення, тому що це те, що я люблю робити. Успіх може також бути і солодким."

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад