Запити ринку працi: що? де? коли? - і... як?

Порівняно з початком 2010 року, кількість вакансій в Україні збільшилося в 2 рази.

Про це повідомили співробітники кадрового порталу "hh.ua", що проводить чергове дослідження ринку праці.

Згідно з дослідженням, лідером за кількістю відкритих вакансій у вересні 2010, як протягом усього цього року, залишається сфера продажів (22,2% від загальної кількості вакансій вересня). Втім, в 2009 році спостерігалася така ж ситуація, наприклад, у вересні 2009 у сфері продажів перебувало 25,3% всіх вакансій.

Менше всього у вересні цього року роботодавці потребують студентів без досвіду роботи і фахівцях сфери вищого менеджменту - там всього по 1,8% від загальної кількості вакансій місяця, причому кількість вакансій для менеджерів вищої ланки стабільно зменшується на 1,5 - 2% протягом усього 2010 року.

Невелику, але стабільну динаміку зростання вакансій протягом 2010 року показує сфера "Банки, Інвестиції" - на 0,4 - 0,5% щомісяця, але у вересні кількість вакансій у цій сфері зросла на 2,3%, що закономірно у зв'язку із закінченням сезону відпусток і приходом осені.

А ось резюме, навпаки, показують негативну динаміку за останній місяць - нині їх кількість навіть менше, ніж була в серпні 2009 - 75,3% зараз проти серпневих 76%. Але в цілому, в цьому році здобувачі залишають на сайті на 10% більше резюме, ніж у минулому.

За кількістю резюме, розміщених на сайті "hh.ua" у вересні, лідирує сфера "Початок кар'єри, Студенти" (30,8% резюме), що теж цілком зрозуміло - у студентів почалося навчання і багато хто хоче почати підробляти і отримувати досвід. Друга за кількістю резюме - сфера "Продажі" (26,3%), третя - "Бухгалтерія, Фінанси" (24,1%).

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад