14 кращих ідей для бізнесу в 2015 році

Завжди можна знайти причину, чому саме зараз – не кращий час для відкриття бізнесу. Відкинувши усі відмовки, варто подумати, а що ж нині, зокрема, цього року, є такого, що навпаки допоможе вам визначитися з безпрограшною ідеєю? Багато сучасних технологій стали загальнодоступними і відносно недорогими, соціальні мережі дають можливість легкого просування без величезних маркетингових бюджетів. Пошук засобів, за умови, що ви хочете займатися чимось дійсно цікавим, теж не така вже проблема – альтернативні майданчики кредитування стануть вам у пригоді. А приклади найперспективніших ідей запропонувало видання Business News Daily.
Дитячо-орієнтовані додатки
Діти – ваші майбутні клієнти. Але добиватися їх прихильності і лояльності необхідно вже зараз.
Доказ тому – звіт THE FUTURE 100 компаній JWT Intelligence, в якому підкреслюються як глобальні, так і дрібні ринкові тенденції року. Так, у звіті йдеться, що в 2015 р. близько 75% дітей матимуть доступ до мобільних пристроїв. Це грандіозна можливість для творців мобільних додатків, розрахованих саме на дітей. А якщо вони, окрім розваг, матимуть освітні чи оздоровчі аспекти, можна дістати ще й батьківське схвалення і підтримку.
Почати можна з малого – з недорогих, дрібних проектів, подивитися, які з них викликають більше інтересу, і розвивати надалі саме їх.
Вторинна переробка
Багато людей по всьому світу вже усвідомлюють важливість сортування відходів. Папір, скло, пластик – їх селять по сусідству, але в різні контейнери. Проте доки мало хто замислюється про те, що питання переробки складнішого "сміття", такого, як електроніка, батареї, – не вирішені. Хоча шкоди для довкілля саме від нього набагато більше. Дуже актуальним заняттям сьогодні може стати переробка різного мотлоху (старі телевізори, мобільні телефони, ноутбуки), при тому, що витрати на ресурси для переробки – будуть або безкоштовними, або дістануться вам за копійки.
"Програмний" тренер
Якщо ви маєте досвід роботи з дуже спеціалізованим програмним забезпеченням, ви можете отримувати гроші за те, що передасте ваші знання тим, хто хоче досягти такого ж рівня володіння цими програмами. Керівництво з користування в цілому можна знайти в мережі, але деякі з них платні, інші – не зможуть замінити детального пояснення і подальшої практики. Такого роду заняття можна проводити для груп, для окремих клієнтів. Для самого ж тренера – це робота не важка, не забере багато часу впродовж дня.
Пересувне кафе
Ще в грудні 2012 р. дослідження компаній Intuit і Emergent Research прогнозували, що виручка від харчової промисловості в машинах досягне до 2017 року $2,7 млрд. І це не дивно. Придбати вантажівку й обладнати її набагато дешевше, ніж інвестувати в спорудження ресторану, кафе. Обзавівшись хорошим меню і якісним устаткуванням, ваша мобільна забігайлівка може окупити себе в найкоротші терміни.
Фріланс
Компанії все частіше звертаються до фрілансерів і контрактних працівників, щоб заповнити прогалини в навичках наявних співробітників. Затребуваність такого роду зайнятості сама наштовхує на думку: можна створити цілу компанію, що спеціалізується на фріланс-послугах у будь-якій сфері діяльності. Зокрема, зараз найбільш актуальними напрямками є робота з данними, створення проектів у спеціалізованих програмах, IT-індустрія в цілому. Оплата може варіюватися – залежно від кваліфікації фрілансера і запитів клієнта.
Мобільний консалтинг
Це відомо вже давно, але все-таки варто нагадати: адаптація бізнесу під мобільні пристрої – це життєва необхідність. Перспектива будь-якої справи залежить від того, наскільки вона йде в ногу з часом, зокрема, це стосується нашої епохи, в яку люди купують більше мобільних пристроїв, чим зубних щіток. Проте як провести цю адаптацію, до кого звернутися, та й взагалі зрозуміти, навіщо це треба, – часто стає справжнім викликом для багатьох підприємців. Для вирішення цієї проблеми можна звернутися до консультанта з мобільних технологій. Тим же, хто має досвід у цьому напряку, можна таким стати.
Перекладач
Глобальний ринок зростає, все більше компаній розширюються та відкривають офіси в різних країнах світу, при цьому комунікувати треба з клієнтами, споживачами. За прогнозами американського бюро зі статистики праці, працевлаштування як усних, так і письмових перекладачів з 2012 по 2022 р. зросте на 46% – цей показник набагато вищий, ніж в усіх інших професіях. Перспективи – очевидні. Чому б не відкрити власне агентство перекладів?
Сервіс з моніторингу співробітників
Співробітники, які працюють віддалено або багато пересуваються (а їх кількість постійно зростає, як показує статистика), потребують контролю. На допомогу власникам бізнесу приходить безліч додатків, здатних відстежувати активність і переміщення співробітників. Проте чи під силу одній людині, і так зайнятій багатьма іншими справами, стежити ще й за цим питанням. Для такої ролі цілком можна найняти незалежну контору, яка на підставі отриманих даних готуватиме висновки і рекомендації щодо тих чи інших працівників. Тому цілком логічно припустити, що компанія, що займається такого характеру моніторингом, цілком претендує на успіх.
Пересувний салон краси
Покоління бебі-бумерів з кожним роком все віддаляється від молодості, проте це не означає, що люди пенсійного віку готові відмовитися від звички виглядати добре. Можливо, їм вже не так зручно стало пересуватися, тому на допомогу можуть прийти пересувні салони краси. Захопивши з собою необхідний набір інструментів і засобів, цілком можна відтворити салон у квартирі клієнта, потурбуватися про його зачіску, шкіру, нігті. Хоча, іноді в таких послугах мають потребу й молоді, але дуже зайняті жінки. Замисліться.
Бізнес на "здорових" торговельних автоматах
Люди живуть "все швидше", а харчування на ходу, приміром, з торговельного автомата, – не така вже рідкість. Але що зазвичай пропонують торговельні автомати? Шкідливі батончики? Чіпси? Другосортну каву? Звичайно, усе залежить від розташування, проте, можна знайти місця, де люди з радістю купуватимуть щось корисніше. Краще знайти компанію, яка вже зайнялася цим питанням і просто купити у неї франшизу на парочку орієнтованих на корисну їжу автоматів. Якщо ж таких не знайшлося у вашому регіоні, подумайте, як можна стати першопрохідцем і знайти інвестора для втілення цієї ідеї.
Ремонт смартфонів
Смартфони стали незамінним атрибутом життя людини: як для ведення бізнесу, так і для особистого використання. Але ви коли-небудь намагалися його відремонтувати? Це може бути рівноцінним купівлі нового пристрою. Послуги з ремонту складновлаштованих смартфонів тільки починають з'являтися на ринку, від чого і ціна буває завищеною. Увійти до цього бізнесу зараз дуже просто, а потенційний клієнт – практично будь-яка людина на вулиці.
Об'єднання робочої сили
Весь світ зараз зрозумів – усі хочуть бути економістами, юристами, менеджерами й іншими офісно-«непильними» працівниками. Таких же, хто готовий працювати руками, при цьому робити це якісно, – одиниці, тому вже зараз, а з часом ще сильніше – цінність таких співробітників зросте. Проте вам не обов'язково ставати представником однієї з робочих професій. Можна просто зібрати стартову кваліфіковану команду (електрики, сантехніки, покрівельники, малярі тощо), з якої в майбутньому може вирости окрема ремонтно-будівельна компанія.
Тестувальник працездатності
Додатки, веб-сайти, електронна комерція – усе це нині практично невід'ємні складові будь-якого бізнесу. Але часто вони не працюють, що призводить до протилежного ефекту – клієнти йдуть, замість того, щоб із задоволенням користуватися новими можливостями. Причина в тому, що підприємства не протестували свої додатки або програмне забезпечення достатньо ретельно. Послуги тестування – дуже затребувані.
Бізнес-послуги
Що відбувається з компаніями під час кризи? Звичайно ж, у першу чергу, скорочення персоналу, ліквідація відділів, що здаються непотрібними. Проте рано чи пізно приходить час, коли дуже навіть не вистачає тямущого маркетолога або професійного рекрутера.
У таких випадках на допомогу можуть прийти компанії, що пропонують найрізноманітніші "бізнес-послуги", – це може бути на разовій або постійній основі. Тримати в штаті постійних співробітників у такому разі не обов'язково, а проблеми, що несподівано виникли, допоможе вирішити наймана компанія.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад