Готуйтеся відповідати: світові бізнес-тренди 2015 року

Продажі, маркетинг, бухгалтерський облік, прийом на роботу, обслуговування клієнтів, бізнес-комунікації, управління персоналом – усі вони назавжди були змінені розвитком мобільних технологій, big data і соціальних мереж.
Упродовж 2014 року певні бізнес-тренди зароджувалися, розвивалися, зміцнювалися. Зараз з упевненістю можна сказати, що багато з них будуть вирішальними у веденні бізнесу, зокрема це стосується малих підприємств. Відповідність світовим тенденціям дасть шанс як початківцям, так і бувалим бізнесменам шанс на успіх, незважаючи на локальні проблеми. Видання Business News Daily запропонувало топ-п’ять трендів, ігнорування яких вкрай небажано в році, який нещодавно почався.
Соціальні мережі стануть важливою платформою електронної комерції
Такі ресурси, як Facebook, Twitter, Instagram та інші тепер вважаються незамінними й обов'язковими для освоєння підприємствами усіх розмірів. І річ навіть не в інформуванні про ваш бренд. Замість того, щоб розміщувати посилання на продукти з вашого сайту, необхідно подумати, як організувати продажі безпосередньо на сторінці соціальної мережі. Приміром, прогресивні світові компанії вже з вересня минулого року потурбувалися про наявність кнопки "Купити" в Twitter. Скорочення шляху купівлі, поза сумнівом, додасть вам лояльних клієнтів, які цінують час і схильні користуватися прогресивними технологіями.
Співпраця зі ЗМІ буде фундаментом для зміцнення бренду
Метод "скопіювати-вставити" – пережиток минулого. Розсилка прес-релізів у ЗМІ, які редактори без необхідної адаптації розміщували у себе у виданнях, на електронних ресурсах, зараз – не діє. Сьогодні хороші фахівці зі зв'язків із громадськістю і стартапери розуміють: співпраця безпосередньо з тямущими журналістами – на вагу золота. При цьому важливо подати свій бізнес, свою ідею у вигідному, соціально корисному розрізі, аргументувати, чому ваша історія буде дійсно цікава суспільству.
Прийняття співробітників залежатиме від їх соціальної активності
Гадаєте, прогресивні компанії досі, приймаючи на роботу співробітників, керуються тільки "відточеним" резюме? Сучасні рекрутери замість цього звертаються до соціальних мереж. Іноді "пасивні" кандидати, які прикладають мінімум зусиль для пошуку роботи, отримують більше можливостей, ведучи активне соціальне життя, маючи професійну та цивільну позицію. Один зі способів – активність на сторінці в LinkedIn, але інші соціальні мережі також можуть стати хорошим помічником у пошуку цікавої роботи в гідній компанії.
Маркетингова активність має бути актуальнішою, ніж небудь-коли
Принаймні, якщо ви працюєте на результат. Споживачі щодня стикаються з безліччю рекламних і маркетингових повідомлень – це набридає і не призводить до потрібного ефекту. Електронна пошта клієнтів пістрявить потоком листів, що говорить про помилкову тактику компанії. Якщо ви дійсно хочете притягнути увагу ваших потенційних і реальних клієнтів, потурбуйтеся про персоналізацію повідомлень, переконайтеся, що споживач дійсно потребує інформації, яку ви до нього доносите.
Соціальні мережі – ключ у комунікації з клієнтом
Якщо ви думаєте, що ігнорування клієнта, який публікує інформацію про вашу компанію в соціальних мережах або залишає на вашій сторінці відгук, пройде безслідно, ви помиляєтеся. Швидкі відповіді і належна реакція на подібну активність споживачів украй важливі, адже вони чекають увагу, відсутність якої – практично особиста образа для них.
Бізнес із розвитком технологій і соціальних мереж вже не буде таким, як раніше. Не варто ігнорувати цей факт. Інакше як старі методи підприємництва відходять у минуле, так і ваша компанія може піти туди ж разом із ними.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад