Названі найщасливіші професії

Друге місце в даному списку розділили менеджери і звичайні шкільні вчителі, що визначають свою працю як дуже важливу та необхідну суспільству.
Абсолютно щасливими себе вважають офісні співробітники і системні адміністратори, хоча до них прийнято ставитися як до звичайних клерків.
Цілком позитивно себе відчувають бухгалтери та фінансисти. Нібито робота з грошима приносить їм відчуття комфорту і задоволеності.
До «щасливої» десятки також потрапили працівники соціальних організацій, не пов'язаних з комерційною діяльністю. Вони, виявляється, відчувають себе комфортно головним чином тому, що від них не вимагається надання щоденних звітів про виконану роботу.
Працівники охорони здоров'я зайняли почесне дев'яте місце в списку «щасливих» професій, запевняючи, що «творити добро» є справою приємним.
Як не дивно, адвокати та інші служителі правоохоронних органів, незважаючи на високі гонорари, виявилися останніми в «щасливій десятці».
У Великобританії дослідження показують, що найщасливішими себе там відчувають перукарі та косметологи. Це, на думку фахівців, обумовлено тим, що вони є носіями позитивних емоцій, які отримують клієнти, здійснюючи візит до косметолога або перукаря. Не останню роль у цій справі відіграють також моментальні гонорари від вдячних клієнтів.
Одними з найбільш нещасливих в цій країні виявилися банкіри, секретарі та IT-фахівці.
Хто вважає себе щасливим в нашій країні?
Не сиділи без діла і вітчизняні соціологи. Порівняно нещодавно стали відомими результати останніх досліджень. Вони свідчать, що найщасливішим у нас вважають себе психологи. Менеджери з продажу займають в даному рейтингу почесне друге місце. Третє місце розділили між собою виконроби, архітектори та аудитори.
Найменш задоволеними виявилися системні адміністратори і співробітники охоронних фірм. Першим, на думку психологів, заважає їх відірваність від реального світу, а другий - ризик і небезпека, з якими безпосередньо пов'язані їхні обов'язки.
22% опитаних не можуть почувати себе щасливими через низький рівень доходів.

www.ladyhealth.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад