Військовий збір пропонують збільшити удвічі. З великої зарплати

Згідно з проектом закону, ставка військового збору буде диференційованою. Зокрема, з зарплати, інших виплат та винагород у розмірі від 5 до 7 тис. грн. на місяць депутати від "Свободи "пропонують стягувати 2% збір. Зарплата від 7 тис. грн. до 10 тис. грн. буде обкладатися 2,5% збором, понад 10 тис. грн. – 3%.
При цьому діюча ставка збору в 1,5% буде стягуватися з середньомісячних доходів у розмірі від 4,5 до 5 тис. грн. З доходів від 4,5 тис. до 4 тис. грн., згідно із законопроектом, буде стягуватися 1%, від 4 до 3,5 тис. грн. – 1%, від 3,5 до 3 тис. грн. – 0,5%. Сума менше 3 тис. грн. буде обкладатися збором у розмірі 0,3%. Мінімальну зарплату депутати пропонують військовим збором не обкладати.
Як повідомлялося раніше, депутати від "Свободи" також зареєстрували в Раді законопроект, яким запропонували встановити одноразовий військовий збір у розмірі 10% з річних доходів фізосіб понад 500 тис. грн. Дохід фізичних осіб від 1 до 10 млн. грн. на рік пропонується одноразово оподатковувати за ставкою 15%, доходи 10-100 млн. грн. – 20%, доходи понад 100 млн. – 25%.
У середині літа Верховна Рада схвалила зміни до Податкового кодексу, згідно з якими тимчасово, до 1 січня 2015 року, було введено новий загальнодержавний військовий збір за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі зарплати, заохочувальних та компенсаційних виплат, інших виплат та винагород.
Раніше Міністерство фінансів у ході обговорення проекту держбюджету на 2015 рік ухвалило рішення підготувати пропозиції про продовження терміну дії військового збору в розмірі 1,5% на весь 2015 рік.
Військовий збір допоможе поліпшити фінансування української армії, яка протистоїть озброєним до зубів російським найманцям і регулярній російській армії на Донбасі.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад