Коньяк і клопи: що, кому, чим пахне?

Прояснити мінливу обстановку вирішили і соціологи компанії «Робота Плюс», провівши опитування серед працюючих українців і тих, хто шукає роботу в Україні.
Респондентам пропонувалося оцінити ситуацію на ринку праці країни. Думки учасників розподілилися наступним чином:
- «Критичною» ситуацію визнали 15% респондентів. Здобувачі, що шукають роботу в Україні, і працюючі громадяни з числа респондентів відгукувалися про ситуацію з працевлаштуванням як про «безрадісну, безперспективну і тривожну». Учасники зазначали, що на їх думку роботу в Україні знайти стає все складніше.
- «Дуже важкою» ситуацію з працевлаштуванням у країні вважають 34% опитуваних. Однак, ці учасники не погодилися із твердженням про «критичний момент», будучи впевненими, що знайти роботу в Україні стало складніше, але все-таки, це здійсненне завдання.
- Просто «складною» обстановку оцінили ще 33% респондентів. На їх думку, ситуація, що склалася на ринку праці, помітно і негативно відрізняється від свого аналога річної давності, однак, будучи очікуваною, цих респондентів вона не лякає.
- «Ускладненим» і «стабільним» стан речей назвали по 8% учасників опитування. Ці респонденти також казали про передбачуваність цих складнощів і про можливості працевлаштування сьогодні для всіх, хто по-справжньому цього хоче.
- Однак 2% респондентів вважають ситуацію перспективною, ймовірно, розмірковуючи про нові можливості «каламутної води» та більші шанси бути поміченими, для тих претендентів, які мають унікальні та особливо цінні сьогодні професійні знання.
Світові ж експерти, враховуючи дані про претендентів у кількості до ста осіб на одне вакантне місце у деяких регіонах України, однак, провальною та катастрофічною ситуацію на ринку праці України не вважають.
Знайти роботу в Україні можна й сьогодні, незважаючи на жодні складнощі. Хоча труднощі й існують, правильне ставлення до вибору праці та пошуку роботи допомагає працевлаштуватися сьогодні всім, хто дійсно шукає роботу в Україні.

www.rabotaplus.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад