Кожен третій роботодавець готовий працевлаштовувати переселенців

Aле все ж у багатьох виникають побоювання з приводу того, що працівник не затримається на роботі (59%), і в нього виникнуть проблеми з документами (25%). Такі дані були отримані в новому дослідженні Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.
Майже половині роботодавців уже доводилося брати на роботу вимушених переселенців (42%), третина компаній не проти взяти біженців на роботу, якщо буде така необхідність, а ось четверта частина роботодавців поки до такого кроку не готові.
Найчастіше компанія не готова брати на роботу спеціаліста, який переїхав із зони АТО, з дуже простої причини — в компанії нема відкритих вакансій (53%). Ще четверту частину роботодавців (24%) зупиняють побоювання, що працівник буде тимчасовим і незабаром кине роботу. У 12% потенційних роботодавців занепокоєння викликає можливий психічний стан (посттравматичний розлад, стрес і т.д.) і його негативний вплив на якість майбутньої роботи. Однакова кількість респондентів (6%) говорять про те, що в їхньому регіоні нема біженців, або надають перевагу працевлаштуванню людей із власного регіону, або ж побоюються, що вимушені переселенці не зможуть прижитися в колективі. Проте в опитуванні не було респондентів, які категорично не готові працювати з переселенцями, бо це їхня принципова позиція.
А ось ті, хто вже працевлаштував спеціалістів із зони АТО, кажуть, що найчастіше їхня робота нічим не відрізняється від роботи місцевих спеціалістів (74%). Тільки п’ята частина опитаних (20%) кажуть про негативний досвід такої роботи — виникали труднощі з вливанням до колективу, неадекватні побажання до роботи і т.д. Натомість 6% упевнені — працювати з переселенцями краще: якість роботи вища, більш скромні зарплатні побажання, вища мотивація і т.д.
Незважаючи на швидше позитивний досвід роботи з вимушеними переселенцями, складнощі все ж можуть виникати. Найчастіше проблеми з’являються, адже невідомо, наскільки довго людина буде працювати в компанії, а також через недостатню мотивацію до роботи і відсутність усіх необхідних документів.
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного у вересні 2014 року. В опитуванні брали участь 805 компаній-роботодавців із різних регіонів України.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад