Мотивація в роботі

У ході опитування, проведеного кар'єрним порталом rabota.ua, 32% респондентів повідомили, що люблять свою роботу, а 30% – ставляться до неї спокійно. 8% учасників опитування стверджують, що дуже люблять свою роботу, а 7% – нічого подібного не відчувають. Всього 1% респондентів ненавидить свою роботу.
Для формування прихильного ставлення до своєї трудової діяльності виявляються вкрай важливими гідний оклад (висока, «біла», регулярна, без затримок зарплата, виплата премій та бонусів) – 62% респондентів оцінили його важливість у 10 балів із 10, віддача від роботи (цікава робота, відчутні результати, похвала керівництва, можливість розвитку, кар’єра) – 48% максимальних оцінок, приємний колектив (згуртованість, приємна атмосфера, друзі, хороші стосунки, спільний відпочинок) – 29%, соцпакет (оплачувані відпустка, лікарняні, медичне страхування, навчання, абонемент в спортклуб, обіди, корпоративні заходи) – 24%, зручності (комфортне робоче місце, зручне місцерозташування офісу, зручний нрафік роботи, можливість брати відпустку в зручний час) – 21%.
При цьому наявність кожного із цих факторів у професійній діяльності респонденти не оцінили найвищим балом: зарплату, що влаштовує повною мірою, мають 27% учасників опитування, зручність виконання і приємний колектив – відзначають 17%, віддачу від роботи – 15%, соцпакет – 12%.
Проведене дослідження показує, що приводом для пошуку нової роботи зазвичай стає фінансовий аспект – 68% опитаних через нерегулярні або недостатні виплати втрачають любов до нинішньої діяльності. 40% опитаних втрачають інтерес до роботи через нереалізовані кар'єрні амбіції, а 33% – через неприємний робочий колектив.
Більше половини опитаних (53%) допускають наявність невисокої зарплати на момент працевлаштування, але за умови її зростання разом зі стажем і кваліфікацією. Ще 15% респондентів спочатку розраховують на високу зарплату, нехай і з умовою її подальшої зміни, а 21% опитаних впевнені, що зарплата повинна залежати від результатів роботи.
Дослідження проведене порталом rabota.ua. Вибірка склала 605 респондентів з усієї України, на основі бази користувачів порталу rabota.ua.

www.rabota.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад