Кожен другий офісний співробітник вважає себе трудоголіком

Цей показник знизився в порівнянні з аналогічним опитуванням в 2012 році. Тоді трудоголіками себе вважали 56% офісних співробітників. Не дивно, адже той обсяг роботи, який два роки тому здавався явним "перебором", в умовах масових скорочень і перерозподілу обов'язків здається цілком нормальним.
Варто зазначити, що тепер офісні співробітники більше схильні звинувачувати в своїй "тязі до роботи" зовнішні обставини. Про це говорить 26% опитаних. Ще 24% відповіли, що зараз важкі часи, тому робота розцінюється як засіб виживання. А ось начальника звинувачує набагато менша кількість співробітників - лише 10%. Зауважимо, що в 2012 році цей відсоток був удвічі вищим. Найбільше працівники українських офісів звикли "валити" все на себе (29%). Однак заради справедливості потрібно зазначити, що два роки тому ця кількість була ще вищою. Тоді 39% говорили, що самі покладають на себе багато обов'язків.
Цікаво, що чим вища посада, тим більше співробітник схильний бачити корінь своєї працьовитості у самому. Серед тих, хто працює надто багато з власної ініціативи, ТОП-менеджерів і керівників - 47%, менеджерів середньої ланки - 27% і лінійних співробітників - 23%.
Що ж дає офісним співробітникам право вважати, що вони - трудоголіки? 32% опитаних вважають ознакою трудоголізму те, що вони часто затримуються на роботі, працюють у вихідні, а також завжди доступні для начальника і колег в телефонному або on-line режимі. Частина опитаних посилаються на самовідчуття. Приміром, 18% з них заявили, що відчувають себе так, як ніби працюють цілодобово безперервно. Ще 14% зізналися, що робота для них завжди була на першому місці. 13% офісних співробітників знаходять більш істотне виправдання - вони більше року не ходили у відпустку. 11% орієнтуються на думку оточуючих і вважають себе трудоголіками, тому що всі так кажуть. Цікаво, що кожному десятому дає право бачити себе в цьому амплуа те, що трудові досягнення - єдиний привід для гордості в їх житті.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2014 року. В опитуванні взяли участь 1488 респондентів.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад