Начальниками стають люди з розладом особистості

Нове дослідження, проведене вченими з Норвезької школи менеджменту (Norwegian Business School), показало, що люди, які займають керівні посади, страждають від нарцисичного розладу особистості. Така риса характеру як нарцисизм характеризується самозакоханістю, тому не дивно, що боси впевнені у власній унікальності і вважають гідними уваги тільки свої досягнення.
Крім того, через розлади особистості керівники підприємств очікують від підлеглих беззаперечного підпорядкування та поваги, але при цьому не виявляють до них чуйного ставлення.
Нарцисів легко впізнати - вони впевнені в собі і готові приймати жорсткі рішення, щоб справити враження на оточуючих або на потенційного роботодавця під час співбесіди. Однак властиві їм риси характеру, зокрема завищена зарозумілість, корисливість і байдужість до потреб і проблем інших людей, означають, що на практиці вони можуть бути не найкращими лідерами.
Такі дані навів дослідник Крістіан Гімс з Норвезької школи бізнесу, який разом з колегами вивчив поведінку 3200 осіб, що претендують на керівні (офіцерські) посади в школах збройних сил Норвегії.
У ході дослідження вчені взяли у претендентів інтерв'ю та попросили їх відповісти на питання тесту з метою виявлення нарцисичних рис характеру. Пізніше з'ясувалося, що успішно пройшли співбесіду та отримали посаду ті з них, у кого були виявлені ознаки нарцисичного розлади особистості.
"Лідери із таким розладом особистості не вміють встановлювати зв'язок з іншими людьми. У них свої плани і вони не думають про оточуючих, і це говорить про те, що з них виходять не дуже хороші керівники. Люди з нарцисичним розладом особистості зацікавлені в домінуванні, замилуванні та визнанні підлеглими своєї влади, і вони не будуть думати двічі, якщо їм доведеться використовувати інших для досягнення цілей ", - підсумував Крістіан Гімс.

www.lenta-ua.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад