Самовіддана робота приносить менше користі

Безумовно, це так. Однак автор книги «How to be a Productivity Ninja» Грем Оллкотт вважає, що праві ці люди тільки частково: «викладаючись» на роботі на всі 100%, не варто зосереджуватися на дрібних деталях роботи, їх може бути так багато, що вони закриють собою загальну картину. Радячи керівникам зосереджуватися на самому головному, автор рекомендує топ-менеджерам делегувати виконання менш важливих справ своїм підлеглим і докладати свої зусилля для вирішення стратегічних питань.
Знаючи ці секрети, іноді буває корисно переконати свого шефа, що результат буде набагато вищим, якщо передасте частину своїх повноважень підлеглим, і не будете займатися дрібницями. Розумний начальник зрозуміє вас і завжди погодиться з вами.
Це переконання поділяють і інші експерти, які вважають, що краще виконувати роботу на 100%, але постійно, ніж працювати в напруженому ритмі, завантажуючи себе на 110%. Саме про це говорить і відомий «Закон Парето», згідно з яким 80% результату дають лише 20% зусиль. Підтверджується це й іншим законом, згідно з яким, чим ближче закінчення роботи, тим менше сил вкладається в її виконання і, отже, знижується результат.

www.zarplata.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад