Ринок праці в Україні завмер

Зростання рівня конкуренції на ринку праці говорить про те, що скорочення все ж є, хоча і не масові, як свідчать дані кадрового порталу hh.ua.
Трохи знизилася активність роботодавців - опубліковано на 7% менше вакансій, ніж минулого місяця. Роботодавці не поспішають набирати персонал, вичікуючи стабілізації ситуації, але і "відкликати" відкриті вакансії не квапляться.
Активність шукачів свідчить про те, що масових скорочень працівників на ринку немає. Кількість резюме виросла на 7%, що в межах норми. Шукачі не поспішають розлучатися з поточним місцем роботи з тих самих міркувань обережності.
Традиційно першість за кількістю вакансій утримує сфера інформаційних технологій, друге місце - у вакансій для фахівців з продажу. У десятку увійшли також такі проф. сфери, як маркетинг, банківський сектор, вакансії для адміністративного персоналу, вакансії для початківців, фахівців у сфері страхування, туризму, будівництва та виробництва.
Серед регіональних вакансій в березні не без сюрпризів. Як і раніше лідерство зберігає столиця. Впевнено закріпився на другому місці Дніпропетровськ. А ось Донецьк вперше поступився третім місцем Харкову.

www.segodnya.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад