Склали список професій, що "вимруть"

Фахівці Агентства стратегічних ініціатив, зважили на те, що на виробництвах впроваджуються нові технології, автоматизуються комп’ютерні програми й на зміну людям приходять роботи, і склали список професій, які “вимруть” через кілька десятиліть.
Перелік професій, які, на думку фахівців, скоро відійдуть, має отакий вигляд: бібліотекар, документознавець, турагент, архіваріус і копірайтер, оскільки тексти писатиме комп’ютер. Завдяки новим програмам, які перетворюють звук на рукописний текст і перекладають усне мовлення, не будуть потрібні стенографісти, перекладачі та лектори.
Відійдуть у минуле листоноші, ліфтери, оператори call-центрів і білетери. Нещодавно була винайдена технологія 3D-друку, в майбутньому речі виготовлятимуть спеціальні принтери, тому не буде потреби й у швачках.
Завдяки апарату управління автомобілем можуть зникнути таксисти. Комп’ютерна програма, яка працюватиме за заданим алгоритмом, залишить без роботи бухгалтерів, також у майбутньому зможуть обійтися і без помічників юристів, авіадиспетчерів і працівників парковок.

telegraf.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад