Польща ускладнила видачу дозволів на роботу для українців

За даними Міністерства праці та соціальної політики Польщі, зміни стосуються в першу чергу нового переліку документів, необхідних для отримання дозволу на роботу, з яким можна працювати в Польщі довше, ніж півроку.
Тепер кожен іноземець, який працював шість місяців на рік без офіційного дозволу, для отримання дозволу на працю, який дозволить продовжити роботу в Польщі, повинен надати оригінал письмової угоди з роботодавцем, яка підтверджує факт його роботи в рамках спрощеної системи. Раніше допускалася копія угоди або довідка про працевлаштування.
Крім того, тепер для отримання дозволу необхідно надати оригінали документів, що підтверджують сплату соціальних внесків в рамках угоди про працю, якщо їх потрібно було платити.
Міністерство також ввело нову вимогу, що претендент на дозвіл на роботу має працювати в рамках спрощеної системи щонайменше 3 місяці до подання заявки на отримання дозволу не тільки на одного і того самого роботодавця, а й на тій самій посаді.
У той же час міністерство залишило без змін сплату, пов'язану з видачею офіційного дозволу на роботу в Польщі, який в залежності від типу коштує від 10 до 50 євро.
Міністерство також залишило без змін сплату за продовження дозволу на роботу, розмір якої становить половину вартості суми за видачу дозволу.

unian.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад