Рівень бідності в Україні зменшується

"У першому кварталі 2013 року зменшилися показники як відносної, так і абсолютної бідності. Абсолютна бідність в Україні, яка вимірюється за критерієм "менше 5 доларів на добу", також зменшується, і за підсумками першого кварталу становила 2,9% проти 3,2% за відповідний період минулого року", – розповіла вона.
В Україні, за словами пані Черенько, бідняками є ті люди, які в місяць мають менше 637 гривень у розрахунку на одну особу.
Рівень бідності скоротився і за критерієм прожиткового мінімуму, додала експерт.
"Кількість населення із доходами нижче прожиткового мінімуму скоротилася до 13,9% проти 15,5% у минулому році", – зауважила експерт.
Водночас, як відзначила Людмила Черенько, рівень відносної бідності в Україні за підсумками першого кварталу становить 25,6%, що трохи менше за аналогічний період минулого року.
Як пояснили експерти, відносна бідність – це деякий стандарт життя, прийнятий у даному суспільстві, тобто бідними є ті люди, котрі споживають менше відносно інших людей.
Водночас, дослідження за підсумками 2012 року показало, що близько 60% українців вважають себе бідними, що, на переконання експерта, свідчить про необ'єктивну оцінку ситуації з боку населення.
Як відомо, згідно з останнім дослідженням «Сredit Suisse», українці залишаються одним з найбідніших народів світу разом з більшістю держав Африки.

real-economy.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад