600 млн. євро отримає український бізнес після підписання асоціації з ЄС

Про це в рамках українсько-французького круглого столу "Митний чи Європейський Союз: які виклики стоять перед Україною?" заявив голова економічного і торгового відділу представництва ЄС в Україні Жослін Гіттон.
"Україні не варто розраховувати на отримання швидких позитивних результатів від підписання асоціації з ЄС і створення Зони вільної торгівлі. Про перші поліпшення можна буде говорити не раніше, ніж через півроку", – заявив пан Гіттон.
Він також зазначив, що глобальні зміни можуть проявитися через півроку, а можуть і через 5 років – все залежить від самих українців.
"У будь-якому разі угода набере чинності вже на початку квітня, а з червня в українських виробників з'явитися можливість насолодитися новим торговим пересуванням країнами ЄС", – сказав голова економічного відділу.
Європейський політик зазначив, що Україна при виконанні брюссельських умов і підписання Угоди про асоціацію отримає від ЄС час для адаптації та матеріальну допомогу.
"Цих коштів вистачить, щоб підняти на ноги український бізнес. Україні вже виділено 120 млн. євро, які на даний момент ще не були використані", – повідав пан Гіттон.

delo.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад