Українці названі однією з найбідніших націй у світі

Українці названі в числі найбідніших народів світу, поряд з громадянами більшості країн Африки. Такі результати дослідження, проведеного «Сredit Suisse».
Відповідно до щорічного звіту швейцарської фінустанови («Global Wealth Report»), середньорічний дохід громадянина України становить менше $5 тис. Це в десять разів менше, ніж у середньому в світі. Аналітики оцінювали доходи громадян 200 держав.
На європейському континенті крім України до числа найбідніших країн увійшли тільки Білорусь і Молдова. Середньорічний дохід росіянина становить, за даними «Credit Suisse», від $5 до $25 тис. У Польщі доходи вищі – від $25 до $100 тис. на рік.
Найбагатшими жителями планети виявилися громадяни Швейцарії з середнім доходом більше $500 тис. У першій десятці опинилися також жителі Австралії, Норвегії, Люксембургу, США, Швеції, Франції, Сінгапуру, Бельгії та Данії з доходами від $250 до $400 тис.
У цілому, за останній рік вартість активів жителів країн, включених у дослідження, зросла майже на 5% – до $241 трлн., відзначають експерти «Credit Suisse».

finance.liga.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад