Скільки грошей припадає на одного українця

Дослідники розділили держави за рівнем доходу на чотири категорії: багаті, вище середнього, нижче середнього і з низьким доходом. Україна потрапила до групи країн з валовим доходом нижче середнього. За рівнем добробуту у списку ми сусіди з Молдовою, Узбекистаном і Грузією.
До найнижчої категорії належать держави, в яких валовий дохід на душу населення становить менше $1 035. До групи з доходом нижче середнього увійшли країни з $1 036-4 085 на особу, в категорію вище середнього – з доходом в $4 086-12 615. І, нарешті, найбагатші країни це ті, де дохід вище $12 616 на одного громадянина.
Перше місце у рейтингу дісталося Монако. У п'ятірку лідерів потрапили Ліхтенштейн, Бермудські острови, Норвегія та Швейцарія. У категорію багатих країн також увійшли Латвія, Литва, Антигуа і Барбуда, Чилі та Уругвай. Росія у рейтингу Світового банку посідає 72-е місце – між Хорватією та Польщею.

Назад на Кіпр
Парламент ратифікував нову конвенцію України з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування та протидію ухиленню від сплати податків. Тепер кіпрські компанії, які отримують роялті та дивіденди в Україні, замість нульової ставки податку будуть платити від 5% до 15%. Нововведення не зробить Кіпр менш привабливим для українського бізнесу, впевнені експерти. Незважаючи на підвищення податкових ставок, вони як і раніше залишаються низькими. За даними Держстату, станом на 1 квітня 2013 інвестиції з Кіпру в Україну склали $5,8 млрд.

Папери замість грошей
Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким відшкодування платникам ПДВ може здійснюватися за допомогою казначейських векселів. Кабмін має намір погасити таким чином кредиторську заборгованість загального фонду бюджету на суму 4,4 млрд. грн. Термін обігу векселів – до п'яти років, прибутковість – до 5% річних. Експерти вважають, що введення казначейських паперів лише відстрочить бюджетні проблеми на деякий час.

focus.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад