Влада хоче знизити вартість безмитного ввезення товарів до 300 євро

Про це йдеться у проекті поправок до Митного кодексу.
"Міністерство підготувало законопроект, який має на меті вдосконалити спрощений порядок пересилання товарів через митний кордон України, аби максимально унеможливити його нецільове використання і разом з тим зберегти звичний для громадян і відповідний європейським стандартам спрощений порядок переміщення товарів", – сказано у повідомленні міністерства.
У відомстві нагадали, що діюче законодавство передбачає спрощений порядок перетину кордону товарами, які пересилаються громадянами для особистих та сімейних потреб, не пов’язаних із підприємницькою діяльністю і з таких посилок не сплачуються митні платежі.
"Проте аналітики Міндоходів виявили численні випадки, коли спрощений порядок пересилки товарів використовується підприємцями у комерційних цілях", – повідомили у Міндоходів.
У законопроекті передбачається, що у разі, якщо товари, які пересилаються через митний кордон, мають ознаки подрібненої партії товарів та/або товарів, які зазвичай не використовуються для задоволення звичайних повсякденних потреб громадян, такі товари незалежно від їх фактурної вартості будуть підлягати письмовому декларуванню.
"Крім цього, у законопроекті пропонується дещо зменшити неоподатковану вартість індивідуальної посилки – з 300 євро до 100 євро", – зазначили у міністерстві.
Міндоходів розробило також проект поправок до Митного кодексу, яким пропонує знизити планку вартості ввезених з-за кордону безмитно товарів з 500 євро до 300 євро у всіх пунктах пропуску, крім аеропортів, де ця планка залишається на рівні 1000 євро.
"Для недопущення переміщення через митний кордон України у спрощеному порядку, передбаченому для громадян, товарів, пов'язаних із здійсненням ними підприємницької діяльності, а також запобігання втрат державного бюджету у вигляді несплачених митних платежів, виникає необхідність зменшення вартісного еквівалента товарів, які не є об'єктом оподаткування митними платежами", – йдеться в пояснювальній записці до документа.

epravda.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад