Аграрії стають такими ж затребуваними, як і програмісти

"ІТ-спеціалісти, програмісти будуть затребувані, як мінімум, протягом найближчих п'яти років. А ще фахівці аграрного сектора, оскільки зараз відчувається катастрофічна нестача грамотних аграріїв, агрономів, механізаторів", - сказала Степаненко.
Вона зазначила, що наразі Україна заявляє про себе як про перспективну аграрну країну, в цю сферу вкладається багато інвестицій, дуже активно розвиваються фермерські господарства і багато земель ще лишаються неосвоєними. Водночас сьогоднішні аграрії здебільшого є людьми, які проходили професійну підготовку в 70-80-х роках минулого століття, а потім цю професію почали вважати непрестижною, і молодь перестала вступати до аграрних вишів.
"А зараз у сільському господарстві з'явилися нові технології, компанії готові стажувати наших фахівців за кордоном і запрошувати в Україну іноземних, щоб учити своїх працівників. Тож якщо молода людина зробить вибір на користь аграрного сектора, вона однозначно не прогадає", - переконана представник рекрутингового агентства.
Степаненко також звернула увагу на те, що цьогоріч державне замовлення на підготовку юристів і маркетологів скорочено, оскільки цих фахівців на ринку вже надлишок.

ukrinform.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад