У бюджетних установах перевірили наявність робочих місць для інвалідів

За дорученням міністра соціальної політики України Державна інспекція з праці почала проведення перевірок з цих питань в бюджетних установах. Про це повідомив директор Департаменту контролю за дотриманням законодавства про працю і зайнятість Державної інспекції України з питань праці Сергій Артюх, повідомили в прес-службі Держпраці.
"Протягом 10-14 червня інспектори праці перевірили 51 бюджетну установу. Під час перевірок в 43 установах виявлено порушення. Під час перевірок виявлено 51 порушення вимог законодавства про зайнятість і працевлаштування інвалідів. Винесено 34 приписи щодо усунення виявлених порушень. На керівників установ складено та передано до суду 35 протоколів про адміністративні правопорушення за частиною 2 статті 188-1 Кодексу про адміністративні правопорушення. Внесено подання про притягнення посадових осіб до дисциплінарної відповідальності", - зазначив директор Департаменту.
При проведенні перевірок з'ясувалося, що порушуються всі три вимоги законодавства, дотримання яких ми перевіряємо. Роботодавці-бюджетники не подавали звіти про зайнятість та працевлаштування інвалідів, не виконували норматив робочих місць, не реєструвалися у Фонді соцзахисту інвалідів.
"На жаль, можна констатувати той факт, що не всіма роботодавцями виконуються вимоги Закону 875 та Постанови № 70. Така ситуація неприпустима, оскільки звужує права інвалідів на працю. Особливу стурбованість викликає ситуація в установах бюджетної сфери. Тому, ми, як установи державної сфери, вирішили виправляти це становище, починаючи з себе", - підсумував Сергій Артюх.

unn.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад